П. Паунов: Каним инвеститори за изграждането на фотоволтаичен парк край кюстендилското с. Горна Гращица /ВИДЕО/

Петър Паунов

Община Кюстендил обявява покана за изграждане на фотоволтаичен парк в местността „Сабеславица“ в землището на село Горна Гращица. За това информира кметът на Кюстендил Петър Паунов.

“Тъй като процедурат, разписана в Закона а е такава, че ние трябва да изберем един изпълнители да го предложим на ОбС. Не сме длъжни да обявяваме подобна процедура, но ние искаме състезание на предложения. Започва икономическо състезание за инвеститори, които имат интерес за изграждането на фотоволтаичен парк. До 18:00ч. на 22-ри февруари ще се приемат Заявленията им за участие, в деловодството, а на 23-ти в 11:00ч. пък ще бъдат отворени предложенията на участниците пред комисия, като всеки един от тях ще се подпише под офертата на другия, за да няма коментари по предложенията и ангажиментите, които приемат. След анализ на комисията ще се избере и победителят, като водещи ще бъдат цената на правото на строеж, срокът на изпълнение, сама инвестиция и социалните придобивки. Това е изключително важен проект, тъй като там терена няма как да стане земеделски. Той е с площ 186 декара. Преди години именно на този терен искаха да изграждат Завод за изгаряне на отпадъци, но го спасихме. В момента ще може да носи приходи и да облекчава финансовото състояние на гражданите на Кюстендил“, коментира още Паунов.

Градоначалникът доуточни, че целта е след края на процедурата, по време на мартенската сесия на Общински съвет да се гласува за избора на инвеститор. На терена в момента се изхвърлят нерегламентирано отпадъци.

„При неизпълнение са предвидени неустойки и няма да бъде да бъдат правени никакви компромиси“, поясни Паунов.

Вижте още във видеото:
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here