Затвор за дупничанин и перничанин, извършили кражби в рецидив, реши РС- Дупница

Бобовдолец с условна присъда, спипан да продава ракия незаконно.
Бобовдолец с условна присъда, спипан да продава ракия незаконно.

Районен съд – Дупница призна обвиняеми за виновни в кражби и им наложи ефективни наказания „лишаване от свобода“, като прочете присъда и одобри споразумение по 2 наказателни дела от общ характер.

Съдът признава подсъдимият М. И. / на 35 г., от Дупница, осъждан / за виновен в това, че на 19.11.2022 г. в град Дупница, от лек автомобил, паркиран на бензиностанция е отнел чужди движими вещи, а именно: кожена раница и портмоне; пари – сумата от 600 лв.; ръчен часовник на стойност 400,00 лв.; 7 броя обикновени ключа и 2 броя кръгли чипа на стойност 36,00 лв.; несесер, или всичко на обща стойност 1 071.00 лв. от владението на собственичката, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Районен съд – Дупница го осъжда, като му налага наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, при първоначален режим на изтърпяване ,,строг“. Съдът осъжда подсъдимия да заплати на гражданския ищец сумата от 671.00 лв., представляваща имуществени вреди от престъплението, ведно със законната лихва, считано от датата на деянието – 19.11.2022 г., до окончателното й изплащане.

Подсъдимият А. И. / на 48 г. от гр. Перник, осъждан / се признава за виновен в това, че за времето от 08.00 часа на 22.10. 2022г. до 16.00 часа на 22.10.2022г. в с. Усойка, общ. Бобошево, от метална кутия за дарения, в параклис „Св. Равноапостолна Мария Магдалина“ е отнел чужди движими вещи а именно: парична сума в размер на 713.00, от владението на председателя на Църковното настоятелство, без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, като за извършване на деянието е повредил преграда, здраво направена за защита на имот – демонтирал заключващата се планка към капака на кутия за дарения, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Районен съд – Дупница одобри постигнатото от Районна прокуратура и защитата споразумение и му наложи наказание ,,лишаване от свобода“ за срок от 1 година при първоначален ,,строг“ режим на изтърпяване. Имуществените вреди от престъплението са възстановени.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here