П. Георгиев: Дрон засне как се разорава общинска поляна на Гюлечица, общината да вземе мерки

Владимир Георгиев и Петър Георгиев

Кметът Георгиев: Да бяхте подали веднага сигнала, компетентните органи ще проверят кой е изземвал земна маса от общинския имот

„Имам клип, на който се вижда как се разорава една от най-красивите поляни общинска собственост в местността Гюлечица. Тя е унищожена. Настоявам общината да установи кой и кога е изгребал хиляди кубични метри земя.“ Това обяви инж. Петър Георгиев –общински съветник от групата на МК” Самоковци за Самоков”. Той уточни, че въпросният имот е общински, макар кметът да заявил на сесията през декември, че става въпрос за частна земя и на място се почиствало незаконно сметище. Петър Георгиев настоя от общината да предостявят точни данни кой и кога е работил на поляната, какъв е размерът на пренесената земна маса, има ли депонирани отпадъци, кога и в какво количество? Също да се вземат мерки по възстановяването на поляната. Той коментира, че има сателитни снимки, които доказват, че тази поляна никога не е била сметище.

Кметът Владимир Георгиев потвърди, че става дума за общински имот и в случая има нарушение. „Видяхме видеоклипа и веднага насрочих проверка. Но едва сега уточнявате за кой точно имот говорите, ние не можем да гадаем какво и къде сте имали в предвид. Във връзка с отправеното по- рано питане извършихме проверка. В действителност е имало отпадъци, които са извозени, за което има и кантарна бележка. Но те са от частен имот, а не от общински. Когато конкретизирахте с видеоматериал и посочихте конкретно имота, за който говорите, установихме, че той е общинска собственост. След като беше извършена проверката, видяхме на място и установихме, че са изземвани земни маси. Трябваше да сигнализирате веднага, още същия ден какво сте видели. Ще информираме компетентните органи, те могат да разследване и евентуално да видят кой е извършил това нарушение. А това е нарушение, защото са иззети земни маси от общински недвижим имот.“, каза градоначалникът.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here