Две сестри от Говедарци родиха в един и същи ден, бебенцата като близнаци

Две сестри от самоковското село Говедарци родиха в един и същи ден бебетата си. Малчуганите са като близнаци, коментира цяло село. Двете семейства, за които внучетата са първи, не могат да си намерят място от щастие и черпят наред. Стела е на 27 години, а Камелия на 24.

В Майчин дом вчера те са родили момиче и момченце. Раждането на по-малката сестра е било планирано чрез секцио на вчерашна дата, а другата сестра трябвало да роди седмица след нея. Съдбата обаче решила и дечица да се появят на бял свят вчера на 24 януари. Стели ражда в 12:00 ч., а сестра й Камелия в 15:00ч. Бебето на Стели е с тегло 2350 кг. и ръст 46 сантиметра. Часове след това се появило и момченцето, което е с тегло 3030 гр. и ръст 50 сантиметра, споделят с радост родителите на двете майки Иво и Нели Джамбазки, които черпеха наред всеки, влязъл в магазина им. Двете братовчедчета и техните майки са в добро състояние. Момиченцето ще носи името Елиза, а момченцето ще носи името на дядо си Теодор. Това са първите внуци за семействата. Двете семейства си живеят в Говедарци.

Случаят е прецедент в историята на самоковското село и зарадва всички жители. Стела е студент последна година в Благоевградския университет, учи педагогика, а Камелия се занимава с фризьорство в Самоков. Двете са женени за Емил и Васил Бързанови. Двамата мъже работят в сферата на строителството.

”Щастливи родители сме. Тази вечер сме поканили и двата рода, братовчеди, приятели, ще полеем радостта ни в местен ресторант, а за настроение на всички сме поканили оркестър”, споделиха двамата пресни татковци и канеха всеки наред да споделят радостта им. След раждането в социалните мрежи майката на Тео Камелия написа: „Добре дошло, съвършенство, наша Радост и смисъл, светлина и надежда… Детето ни се роди, дадох живот, който днес държа в ръцете, в очите и в сърцето си. Господи, благодаря ти!” , Нейната сестра Стели написа: “Добре дошла, наша сбъдната мечта!! Благодаря ти, Боже, за прекрасния подарък. Толкова време мечтаехме за теб, мило мое мъниче, че на моменти мечтата ми се беше превърнала в мираж… Преминах през толкова много битки, че по едно време вече не вярвах, че ще спечеля войната. Толкова много сълзи от мъка по тебе пролях, а не си представях, че ще плача повече от щастие Ти си смисълът на живота ни!“

След техните постове заваля вълна от благопожелания от приятели и близки. Трогателно писмо с думи на благодарност, признателност и обич получиха екипите на отделението по АГ в Майчин дом от двете сестри.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here