Пирин (Благоевград) отмени контролата с ФК Скопие

Контролната среща между Пирин (Благоевград) и ФК Скопие няма да се осъществи. Това съобщиха от футболния клуб от областния център.

Вместо това „орлетата“ ще посрещнат на стадион „Христо Ботев“ отбора на Марек (Дупница). Мачът ще бъде излъчван на живо в YouTube днес от 14 часа.

Решението на благоевградския тим идва часове след като от фенклуба излязоха с позиция срещу насрочената за сряда среща с отбора от северномакедонската столица.

„Недопустимо е да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач“, пишат запалянковците.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here