Министърът на туризма на Израел в Банско ден, след като подписа споразумение за сътрудничество с България 

Министърът на туризма на Израел Хаим Кац гостува днес в Банско, където беше посрещнат от кмета Иван Кадев,  зам.-кмета Сашка Въчкова и председателя на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. България е първата страна, която Кац посещава след встъпването си в длъжност, вчера той подписа с министъра на туризма на д-р Илин Димитров споразумение между правителствата на двете страни за сътрудничество в областта на туризма. Статистиката показва, че Банско е една от най-популярните български дестинации за израелските туристи, като през 2022 г. над 16 хил. израелски граждани са посетили курорта. Затова днес представители на Министерство на туризма и израелската гости се срещнаха с кмета Иван Кадев.

„България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел, на израелския туристически пазар Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт.“, беше казано на срещата. Според данните, почти една четвърт от общия брой на туристите, посетили града миналата година, са избрали да бъдат тук през лятото. Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрасти – младежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на кашерна храна в хотелите и няколко заведения, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация.

Домакините показаха на госта от Израел и придружаващите го зимната инфраструктура в ски зоната и няколко от предпочитаните от израелските туристи хотели в Банско. В разговорите си с министър Кац, кметът изказа благодарност към посолството на Държавата Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще. Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна. В разговорите във формална и неформална обстановка по време на посещението си, министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна. В средата на месец февруари, Община Банско и представители на туристическия бизнес в Банско ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here