Шефът на ЮЗДП Д. Дамянов прокара път с булдозер към Дъбайския манастир

Управителят на Югозападно държавно предприятие инж. Дамян Дамянов прати булдозер да прокара пътя към Дъбайския манастир. Старият горски път към манастира е бил разрушен от бурите, обрасъл в храсти, но вече е напълно проходим, а манастирът реновиран под грижите на лидера на ГЕРБ Стоян Стоев и кметските наместници на близките села и жителите им.
„След всички инициативи по възстановяване и облагородяване на Дъбайския манастир вече има и прокаран път до него от с. Горно Спанчево.
 Всичко започна преди около 2 години, когато с бившия кметски наместник Борислав Арнаудов стартирахме облагородяване на туристическата пътека до манастира от с. Кашина. Поставихме табели и информация, за да се ориентират по-лесно туристите.
 Продължихме с доброволен труд по укрепване на сградите на манастира, в който се включиха много хора, начело и с кмета на с. Катунци Krasimir Kisov.
 С доброволен труд можеш да направиш много, но стигнахме етап, в който без тежка техника не можехме да се справим. Затова, заедно с местните хора, инициирахме обща молба, защото това е горски път и се реагира много бързо.
 Благодаря на Югозападно горско предприятие и каня всички, които не са посетили това уникално място, да го направят!“ – обяви лидерът на ГЕРБ Стоян Стоев, който е и общински съветник в Сандански.
С доброволен труд от ГЕРБ – Сандански е възстановена и пътеката от с.Кашина до Дъбайския манастир, а ръчно рисувани табели указват посоката за туристите, решили да разгледат това красиво кътче от община Сандански. Инициативата е на бившия кметски наместник на населеното място Борислав Арнаудов и неговата съпруга Емилия, а в работата се включи и общинският координатор на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев.
Припомняме, че миналото лято, отново с доброволен труд от ГЕРБ и с дейното участие на кметовете на Катунци Красимир Кисов и на Ново Делчево Валентин Апостолов, заедно с Борислав Арнаудов и техни приятели, бе ремонтиран покривът на Дъбайския манастир. Започнали са и още много дейности по облагородяване на старинната сграда, за да може отново да събира хора на празници и събори.
„Имаме късмет да живеем на уникално красиво място, но сякаш го крием от туристите. Няма информация, няма инфраструктура, няма желание. Това кътче обаче вече е пример, че нещата могат да са различни. Когато пристигнеш в Кашина, красиво изписаните табели, изрисувани от ръката на художник, упътват туристите накъде да поемат. Пътеката е проходима и живописна. Наслаждаваш се на красотите на водопад Скока, а когато стигнеш до Дъбайски манастир виждаш, че сградата вече има нов покрив и е започнало облагородяване“, коментира Стоян Стоев.
  „Нямаме неограничен брой хора, които могат и искат да работят за региона ни. Затова и никога няма да деля хората на „наши“ и „ваши“, а само на можещи и не можещи“, подчерта Стоян Стоев.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here