800 000 лв. заем за булевард „Европа“ тегли община Сандански, 4 500 000 лв. не стигат

nikolai shalamandov
Николай Шаламандов и Атанас Стоянов

Община Сандански има намерение да тегли заем от банка или от държавата в размер на 800 000 лв. за ремонт на строящия се бул. „Европа”, съобщи председатерят на общинският съвет Николай Шаламандов.

След дълги съдебни дела по обжалвания на процедурата за реконструкция на бул. „Европа“, продължили повече от година, един от най-важните пътни участъци в Сандански, ще бъде основно реконструиран.

Тази седмица е подписан договорът между община Сандански и ДЗЗД „Сандански“ 2001 на стойност близо 4 500 000 лева.

В съответствие със сключения договор първият етап включва техническо проектиране и съгласуване на проекта и издаване на разрешение за строеж. Очакваше  се тази процедура да бъде финализирана до края на месец юни, така стартираха и реалните строително-ремонтни дейности на пътния участък през есента.

Проектът за реконструкция предвижда основен и комплексен ремонт на бул. „Европа“, с дължина 1061 метра.

След откриването на АМ „Струма“, бул. „Европа“ е един от основните и най-натоварени пътни участъци в общината.

Същевременно общинският път е в много лошо състояние – с много дупки, неравности, неработещо отводняване, амортизирана система за улично осветление и рискови участъци, с потенциал за пътнотранспортни произшествия.

Според договора строителните дейности следва да се реализират в срок от 300 календарни дни, но амбицията на строителната компания е реконструкцията на пътя да завърши значително по-рано – до края на тази година.

 

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here