М. Маринов удивен: Старото военно поделение на Долна баня е модерен дом за хора от всички възрасти! Моделът „Джамбазов“ означава любов към хората!

„В Община Долна баня определено може да се говори за модела „Джамбазов“, който означава любов към хората. Модел на успешно управление в полза на всички граждани на Долна баня.
При обиколката ми из региона днес видях, че Владо Джамбазов вече е завършил ремонта и модернизацията на старото военно поделение в града, което се е превърнало в съвременен социален дом за хора от всички възрасти. А условията отговарят на най-високите европейски стандарти за грижа и нормален живот на тези хора.Но в това едва ли има някаква изненада – така работят нашите кметове!“
Това заяви депутатът на ГЕРБ, бивш вътрешен министър Младен Маринов при обиколката си из Софийска област днес.

 Припомняме, че  в деня на Свети Игнатий Богоносец Областният управител Радослав Стойчев, зам.- министърът на труда и социалната политика  Надя Клисурска и кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов откриха Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция и пълнолетни лица с психични разстройства, носещ името „Свети Игнатий Богоносец“.

Центърът е изграден след основен ремонт на бивше военно поделение, като ръководството на общината е спазило всички изисквания за осигуряване на съвременна услуга за хора в неравностойно положение. Ползващите услугата ще бъдат настанени в светли и уютни стаи, под постоянно медицинско наблюдение.
С тази нова придобивка община Долна баня затвърждава позицията си на една от водещите общини в България при осигуряване социални услуги за населението, не само за своята територията, но и за целия регион.

Любопитна подробност е фактът, че според последните публикации в Интернет – в български и руски форуми, в България е имало 3 съветски поделения, които са служели за складове за евентуално съхранение на ядрени бойни глави и едното е било точно това в Долна баня.

Те са се охранявали само от руски военнослужещи. В тях също са живеели и работили само руски военни с техните семейства.

image

Схема на поделенията:
image

image

Поделение 1 – между село Медвен и село Бероново – на 18 км северозападно от Сунгурларе.

http://wikimapia.org/#lat=42.830605&lon=26.6234028&z=15&l=0&m=b

image
– кликнете върху снимката за увеличение.

Поделение номер 2 – на 6 км. северно от Калофер.

http://www.wikimapia.org/#lat=42.6631408&lon=24.9887896&z=16&l=0&m=b

image
– кликнете на снимката за увеличение

Поделение номер 3 – на 9 км от Долна Баня, североизточно от Самоков, под язовир Искър

http://wikimapia.org/#lat=42.3815468&lon=23.6519122&z=16&l=0&m=b

image
– кликнете на снимката за увеличение

Ето и реални снимки на бивш съветски склад в руското поделение на 9 км от Долна Баня
Снимки – благодарение на Smuggler – airgroup2000.com/forum

image
image
image
image
image
image
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here