Срещу над 300 000 евро Паскал Дойчев продава къщурки с минерална вода, получи на тепсия златна земя в с. Баня

Срещу космическите над 300 000 евро на парче най- мощният бизнесмен в Банско и Разлог Паскал Дойчев продава къщички в село Баня, община Разлог. Те не са златни, а най- обикновени, но Паскал Дойчев получи на тепсия златна земя – плажът със старите басейни, барабар с минералния извор на село Баня за 35 години напред. Селската река минава през двора на имота като е заустена с удивителна каменна каскада и шуми под прозорците на хотела. Парчето от баницата му дадоха общинските съветници в Разлог, за да инвестира около 2 000 000 лв., за да вдигне грандиозен хотел, който вече функционира и 19 приказно красиви възрожденски къщички. Към момента цената на инвестицията по груби сметки нахвръля многократно 2 000 000 лв. само за хотела, а къщичките и блоковете с апартаменти вече са готови. Цената на нощувките в хотела тръгва от 560 лв. Но каква е ползата за нас, жителите на селото, на Разлог и Банско, който ходехме на плаж само за 2 лв. или най- много 10 лв., а сега изволът е изцяло на Паскал, защо съветниците не помисляха за нас, ами ако дебитът намалее с това огромно строителство? – коментират пред 4ВЛАСТ местни хора.

Паскал Дойчев

Има и вилно селище. Местните хора и социално слабите вече не могат и да мечтаят за така наричаната от тях „Блага вода“. Целият комплекс е разположен на 62 000 кв.м площ, Grand Therme Resort Banya е най-новият мащабен проект на прочулата се с Ring Tower Sofia строителна фирма Pulse Building Constructions. Това е шестият хотелски комплекс в портфолиото на компанията, сред които се нареждат проекти като „Гранд Хотел Банско“, „Гранд Хотел Свети Влас“ и хотел „Емирейтс Резидънс“ в столицата. Комплексът е замислен като място за семейна почивка с акцент върху самостоятелните имоти. Освен хотелската част и нейните 110 луксозни стаи, той разполага с 60 апартамента и 19 къщи, които могат да бъдат закупени от частни лица и фирми. Цените на имотите варират между 100 000 хил. евро за апартамент и от 300 хил. евро нагоре за самостоятелна къща, с опция за живеене или къща за гости.

Строителят предоставя вариант за завършване на жилището до ключ, включваща довършителни работи и обзавеждане. Комплексът е оборудван и с множество съоръжения за спорт, отдих и терапия.

Снимка: Grand Therme Resort Banya Снимка: Grand Therme Resort Banya

Централно място в концепцията на строителя за курорт, предоставящ възможност за активна почивка, заемат тенис кортовете и футболните игрища, както и фитнес клубът от верига Pulse. All-inclusive ресторант за 160 гости и гурме ресторант за 40 посетители допълват тази идея със здравословна храна, приготвена от мастър готвачи. Два СПА центъра – с площ от 2700 кв. м. в хотелската част и 4200 кв. м. в жилищната – я завършват с богата палитра от водни и парни терапии.

Снимка: Grand Therme Resort BanyaЗа продажба са 60 апартамента с площ между 57 и 105 кв. м., както и 19 къщи с площ от 195 кв. м. Апартаментите са разположени в 3 сгради с изглед към вътрешния двор и планината, а къщите се простират в широко дворно пространство в средата на комплекса, с бърз достъп до хотелската част.

Познати като Aqualida Private Homes, къщите в Grand Therme Resort Banya са построени изцяло от естествени материали и съчетават модерни архитектурни решения с типичен възрожденски стил. Каменната зидария запазва топлината през зимата и прохладата през лятото, а дъсчената обшивка от сибирска лиственица придава на домовете неподправен уют.

 Къщите са разположени в самостоятелни парцели с дворове от 381 до 808 кв. м., конструирани така, че да позволят редица удобства. Сред тях са: джакузи с гореща минерална вода, барбекю зона или закрита площ за паркиране на до две коли.

Етажното разпределение на първия етаж включва елегантна дневна с кухня и трапезария, спалня, баня с тоалетна, складово помещение и тераса. На втория етаж са разположени 3 спални, две бани с тоалетни, гардеробно помещение и тераса с вдъхновяваща гледка към Пирин планина.

В последните години регионът около Grand Therme Resort Banya се обособи като дестинация за СПА почивка от висок клас, а редом с това и привлекателна възможност за инвестиции. Районът се позиционира като огледало на Алпите на родна земя, привличайки туристи с висока покупателна способност.

Според данни на Националния статистически институт (НСИ) Благоевградска област е най-доходоносната планинска зона в страната. През 2021 г. тя е генерирала повече от 14 млн. лева приход само от нощувки.

Припомняме, че кметът на община Разлог Красимир Герчев прие решението на комисията за определяне на концесионер на градския парк в село Баня в края на 2021 година. Така стопанисването на комплекса ще мине на грижите на „Гранд хотел Банско”. Дружеството, представлявано от Паскал Дойчев, беше единственият кандидат да вземе минералния плаж за 32 години. Изчисленията показват, че за срока на цялата концесия приходите може да стигнат 22 707 000 лв.

 

 


Стопанисването на комплекса вече е ангажимент на дружеството. Освен това на място трябва да се осъществи грандиозно строителство и инвестиции в размер на поне 2 736 000 лв. през първите няколко години, а те са инвестирани за броени месеци в хотел и вилно селище, пажът и басеините са разкопани. Трябва да се извърши ремонт на съществуващите голям и детски басейни, зоната за плажуване, търговските и обслужващите сгради- съблекални, тоалетни, обновяване на алеите около басейните. Перлата на проекта е изграждането на СПА център, който трябва да е готов до третата година от концесията.
Прогнозният размер на инвестиционните разходи, които концесионерът трябва да направи за първата година, е 875 хил лв. Тогава ще трябва да се извърши ремонтът на басейните, изграждането на новите съблекални и зоната за плажуване. За втората година ще се вложат 237 хил. лв. за разширяване на търговската сграда. 1 624 000 лв. в изграждането на СПА центъра на 2500 кв.м ще трябва да налее потенциалният стопанин на комплекса. Напълно обновена трябва да бъде плажната зона, на която да се разположат 3 спасителни поста, най- малко 50 чадъра и 100 шезлонга.
А цифрите на потенциалната печалба от обекта са повече от впечатляващи. Само след 5 години комплексът трябва да докарва 574 320 лв. От басейните 94 320 лв., от търговските обекти 48 000 лв., а от СПА центъра 432 000 лв. За срока на концесията от 32 години сумата набъбва на 16 580 000 лв., а ако бъде удължен с още 1/3, на 22 707 000 лв. На място работа трябва да намерят и 24 човека.
Целта е общинският плаж да се превърне в Спортно- оздравителен воден комплекси рай за отдих и плуване. Големият басейн, който е 50- метров, е строен през 1965 г., а малкият 1986 г. И двата обаче се нуждаят от ремонт на съоръженията и техническа профилактика. Те нямат преливници, филтрираща система, облицовките не са хигиенични, положената хидроизолация е износена. В момента те не отговарят на съвременните стандарти и хигиенни изисквания. Около басейните са изградени алеи с тротоарни плочки и циментова замазка и площадка за душове.Целият имот е с площ 9 919 кв.м.

Туристите окупираха хотела още пре ново гадина, хотелът е пълен и празник и делник, а гостите се потопят в луксозната и комфортна 5-звездна обстановка на Гранд Хотел Терме срещу следните цени:

Цени на помещение BB All inclusive
делник уикенд делник уикенд
Double Luxury room 260.00лв 290.00лв 370.00лв 390.00лв
Executive room 280.00лв 310.00лв 390.00лв 420.00лв
Family room 350.00лв 370.00лв 450.00лв 470.00лв
Family Suite 370.00лв 390.00лв 470.00лв 490.00лв

Ето и фирмите, който стопанисва Паскал Дойчев:

Фирма Свързана форма
ГРАНД ХОТЕЛ БАНСКО ЕАД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Съвет на директорите
ФЛОР РОЛФ ЕООД виж Паскал Стаматов Дойчев – Управител
БУЛ МОБИ ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
ПИ ЕНД ПИ МАУНТИН ЕАД виж Паскал Стаматов Дойчев – Съвет на директорите
БОЛКЪН АСЕТ МЕНИДЖМЪНТ ЕАД виж Паскал Стаматов Дойчев – Съвет на директорите
Паскал Стаматов Дойчев – Едноличен собственик на капитала
ТРЕЖЪР ЛЕНД ЕНТЪРТЕЙМЪНТ ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
ПИ ЕС ДИ ИНВЕСТ ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител

 

 

ПРОПЪРТИС РЕНТ ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
ВЕКТОР БАНСКО 2020 ЕООД виж Паскал Стаматов Дойчев – Управител
ЕВРО ХОСПИС ЕАД виж Паскал Стаматов Дойчев – Съвет на директорите
БОЯНА БИЛДИНГ ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
ПРЕСТПРОГРЕС ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
Ей Ен Ей Про ЕООД виж Паскал Стаматов Дойчев – Едноличен собственик на капитала
Паскал Стаматов Дойчев – Управител
ГЕЙМИНГ СЕНТЪР ЕАД виж Паскал Стаматов Дойчев – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Съвет на директорите
СОФХАУСХОУМ ЕООД виж Паскал Стаматов Дойчев – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
Проектна Компания Комплекс Баня ЕООД виж Паскал Стаматов Дойчев – Управител
ИМОБАЙЛ ЕАД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Съвет на директорите
Паскал Стаматов Дойчев – Едноличен собственик на капитала
ЗЕТ ПРОПЪРТИС ЕАД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Съвет на директорите
Паскал Стаматов Дойчев – Едноличен собственик на капитала
ИНФО КОНСУЛТИНГ ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Управител
ЕНДОРС ЕООД виж ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – Едноличен собственик на капитала
ПАСКАЛ СТАМАТОВ ДОЙЧЕВ – УправителВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here