Герои! Екипът огнеборци на Иво Кръстанов спаси Костинброд от голяма трагедия

Иво Кръстанов от РДПБЗН – София. е част от екипа огнеборци, които спасиха Костинброд от голяма трагедия след инцидента с цистерна в събота. Той е началник смяна и е бил на работа когато е подаден сигнала за пламналия камион.

„Пламъците бяха огромни, а температурата беше много висока. Успяхме да реагираме бързо. Мисля, че се справихме много добре”, заяви той.

Иво Кръстанов обясни, че в момента на инцидента на мястото е имало много хора, тъй като движението в кръговото кръстовище е бил интензивно. А наоколо има детска градина и детска площадка. Шофьорът пък слязъл от камиона и бил уплашен.

„Такива произшествия се овладяват трудно, защото налице имаме 20 000 литра дизелово гориво, разхерметизирана цистерна, постоянен теч на гориво, висока температура и интензивно горене, интензивно димоотделяне. Неминуемо работата на пожарникарите доведе до предотвратяване на един по-голям инцидент в Костинброд. Освен това колегите, за да свършат тази работаа, трябва да са много добре подготвени и с много опит”, обясни директорът на пожарната в  София комисар Георги Иванов.

Според заместник-кмета на града Александър Ненов причината за инцидента най-вероятно не е несъобразена скорост.

„Тепърва органите на реда ще изясняват причината за инцидента. Ситуацията можеше да бъде наистина опасна, ако не беше навременната реакция на полицаите и пожарникарите”, обясни той.

Както вече ви информирахме в съботния следобед цистерна, пълна с дизелово гориво се взриви в центъра на града. При неизяснени към момента обстоятелства, цистерната се ударила в електрическо табло и се възпламенила. При удара електрическите кабели са паднали върху камиона и така се е стигнало до взрива. Пожарът бе овладян своевременно и бързо от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Няма пострадали хора.

Шофьорът на цистерната е тестван за алкохол и наркотици, като пробите му са отрицателни.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here