Кметът на Разлог В. Гърменов празнува ЧРД, спомни си: Бях на 27, когато навръх Ивановден станах зам.- кмет

 С кошница с изненади общинарите сюрпризираха днес кмета на Разлог Венцислав Гърменов, който празнува рожден ден. Той сподели, че става на 41 години и си спомни за своето начало в общината. „Бях на 27 години, когато встъпих в община Разлог като зам.- кмет. Няма да забравя, беше навръх Ивановден 2010 г. Екскметът Красимир Герчев е човекът, който ми подаде ръка в живота. Запознахме се през 2009 г. по време на предизборната кампания, когато спечели, той ми каза: „Искам ти да си мой зам.- кмет.“ Отговарях за социалните дейности“, припомни Гърменов. Той разкри, че е син на учители, майка му била преподавател по математика, баща му по физика. Гърменов пък е с няколко дипломи за висше образование. Завършил е „Черна металургия“ в ХТИ, Колежа по туризъм в Благоевград и „Логистика“ в ЮЗУ. „Като завърших, започнах работа в Благоевград. Тогава обаче почина майката на съпругата ми, баща й пък дълги години беше преди това в Италия. Решихме да се върнем и да живеем в село Баня. Започнах да си търся работа в Разлог и Банско като работник. Надявах се да ме вземат в Държавния резерв, но Красимир Герчев ми предложи зам.- кметския пост. Мога да кажа, че за толкова години в общината познавам всички хора, и бедни, и богати и имам много приятели.“ След работния ден празникът на кмета ще продължи в семейна обстановка.

Кристина Аврамова от Разлог сподели: Кметът Венцислав Гърменов успя да освежи и оживи Разлог, сади дървета постоянно, преброих 50 нови чинара, да продължава в същия дух, зелените площи са свежи и поддържани и през зимата, градът ни е чист, приветлив, хората са усмихнати, дружелюбни и гостоприемни. не съм чула той да продава общинска собственост, каквато е практиката на всички като нег.
Фирмата инвеститор е „Инвесто Партньрс“ ЕАД и има инвестиционно намерение за разширение на вече изграден и действащ фотоволтаичен парк с мощност 28,5 MW (33 MWp). Разширението обхваща 730 декара общински терен. Фирмата имат изградена собствена подстанция за високо напрежение, което е голямо предимство и гарант, че инвестицията ще бъде осъществена, тъй като няма да бъде изправена пред все по-често срещания проблем на други инвеститори, а именно липса на достъп до електроразпределителната мрежа. Оценяваме предимствата на тази инвестиция в зелена енергия и сме внесли предложение в Общински съвет – Разлог за Учредяване право на строеж за срок от 35 години на 730 декара общински терен, който се състои от пасища, земеделски имоти от нисък клас, които дори не могат да се ползват за пасище, както и други ниски категории ниви. В рамките на две години от учредяване право на строеж Община Разлог ще получи приходи между 1 100 000 – 1 200 000 лева съгласно конкретната цена, която ще бъде определена с Решение на Общински съвет – Разлог. В тази сума се включват приходите от учредяване право на строеж, както и приходите, които допълнително общината ще получи от различни такси като например издаване на разрешително за строеж, въвеждане на обекта в експлоатация и други. Инвеститорът ще заплати и местен данък в размер на 2,2% от стойността на Учреденото право на строеж.
Здравка от центраният ресторан на Разлог приветства кмета, като му пожела здраве и повече фестивали и туристи в Разлог, като и минерален басейн с плаж в Баня с отстъпки за местните хора.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here