Нови избори! К. Нинова: Връщаме третия мандат на президента в понеделник неизпълнен /ВИДЕО/

Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички. Това заяви на пресконференция в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Проведохме съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на парламентарната група. Както знаете, получихме третия мандат. Отнасяме се изключително сериозно към тази задача. Изведохме най-важните приоритети за България и за българския народ в тези кризи в четири точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията на всички партии, тоест търсихме това, което да ни обедини, а не това, което ни разделя. Търсехме решение за излизане от кризите, в които се намираме и най-вече от политическата криза.“, заяви Нинова и допълни:
„Подходихме различно и поканихме всички лидери на парламентарно представените партии на разговор. Някои от тях се отзоваха, други решиха да не участват. Това е техен избор, макар че поражда много въпроси.
Обсъдихме проведените днес разговори. Обсъдихме възможните стъпки оттук-нататък и решихме – връщаме третия мандат в понеделник на президента. Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички.

Тя подчерта, че внушението за неуспешно създаденото правителство носи третият мандатоносител, който и да е той, е манипулация.

На въпрос как ще коментира думите на Асен Василев и Христо Иванов, че са съзрели коалиция между БСП и ГЕРБ, Нинова заяви: „Ние съзряхме такава между тях и ГЕРБ и я нарекохме „коалиция на войната“. „Не приемаме етикети“, категорична е тя.

„Ние направихме всичко, което се очаква от нас и което сме декларирали – диалог и съгласие по важни за всички точки“, подчерта лидерът на БСП.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here