За трета година Евелина Николова е „Спортист на годината“ в Петрич, Димитър Бербатов връчи наградата „Отбор на годината“

Евелина Николова
Празник на успеха в Петрич бе церемонията „Спортист на годината“.
Тържествено бяха уважени постигнатите високи резултати през 2022 година от състезателите и спортните клубове.
         
Петрич избра „Спортист на годината“ при децата, юношите и девойките, мъже и жени, избра „Треньор на годината“ и „Отбор на годината“.
Силвия Аздреева, която покори два осемхилядника за 27 часа, откри официално церемонията, разкривайки огромното си вълнение да сподели емоцията, която съпровожда церемонията „Спортист на годината“ в родния Петрич.

Специален гост беше голямото име във футбола Димитър Бербатов, който припомни, че също има родови корени в община Петрич и сподели, че винаги идва тук с радост, както в детството си.
Димитър Бербатов благодари за поканата да бъде гост на церемонията „Спортист на годината“ и да връчи наградата „Отбор на годината“. Нея заслужено получи ОФК „Беласица“ – отборът, който се завърна във Втора професионална лига през 2022 година.
Спортист на годината при децата стана Валентин Илиев от СКБ „Беласица – Цар Самуил“, второ място за Мария Трайкова от СК „Звездите“, трето място за Христо Драгнев СКБ „Янчо Патриков – ЦСКА“.
При юношите и девойките първото място беше за Димитър Малев, който се състезава за СК „Локомотив“, второ място за Марио Бойчев от СК „Лъвовете“, трето място за Димитър Мазнейков – Дидо от СК „Райдърс Юнайтед“, Смолян.
При мъже и жени за трета година Евелина Николова получи приз „Спортист на годината“, второ място за Иван Чаушев и трето за Лиляна Костова.
Призът „Треньор на годината“ беше за Петър Касабов, който се включи с видеообръщение на церемонията „Спортист на годината“.
Връчени бяха и пет специални награди: „За най-малък участник в НТП „По пътя на Ботевата чета“ на Виктория Траянова от клуб „Млад планинар“; наградата „За принос в популяризирането на активния начин на живот“ получи сдружение „Млад планинар“; награда „Силен дух“ заслужи олимпийската медалистка Елена Узунова; награда „Възраждане на традициите в хандбала в община Петрич“ за ОХК „Беласица“; награда „Успешно партньорство и подкрепа на спорта в община Петрич“ за Efbet.
Наградени бяха състезатели и по линия на Наредбата за спорта, приета от Общински съвет.
От името на кмета Димитър Бръчков присъстващите спортисти и треньори поздрави зам.-кметът Нина Попова. Тя подчерта усилията на настоящото общинско ръководство за по-добра спортна инфраструктура от първия ден на управление, които усилия продължават и в този момент, за да се върнат в НСБ „Цар Самуил“ спортните клубовете, за които ще се работи да има условия.
Специален плакет за кмета Димитър Бръчков за усилията, полагани в развитието на спорта на местно ниво, връчиха ОФК „Беласица“ и ОХК „Беласица“.
Музикални поздрави адресираха Танцов клуб „Мания“ при ЦПЛР – ОДК, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинов – 1914“, Крум Крумов и Златка Граматикова от ВС „Сгушена звездица“.

Благодарим за гордостта, която ни носите, скъпи състезатели и треньори! Благодарим, че записвате името на Петрич на регионалната, националната и световната спортна карта! Нека успехите продължават!
С благодарност към седемгодишните Петя Аздреева от клуб „Млад планинар“ и Сашко Хаджигаев от ОФК „Беласица“, които успешно влязоха в поверените им роли.
Още снимки от церемонията www.facebook.com/pnup.petrichВижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here