М. Маринов брои 750 лв. за печено прасе на благотворителния базар на ГЕРБ Самоков, В. Милушев се хвана на хорото, след като си купи мезе за 200 лв. 

750 лв. за печено прасе с картофи брои депутатът и бивш вътрешен министър Младен Маринов на благотворителната кулинарна изложба -базар на ГЕРБ Самоков.

Събитието организираха Жени ГЕРБ, начело със съветника Надя Янакиева, и ГЕРБ Старейшини. Провежда за 12- а година, а тази вечер събра по масите над 100 пити, баници, мезета, сладкиши… Събраната сума се дарява на двойки с репродуктивни проблеми.

Печеното прасе обаче беше черешката на тортата в асортимента. Началната цена на мръвката беше 400 лв., но при наддаването скочи до 700 лв., 50 лв. струва гарнитурата към него. След като получи платото, Маринов щедро раздаде ястието. 200 лв. за мезе- роле от шунка плати депутатът от Самоков Валентин Милушев.

Шефката на Спеша помощ д-р Евелина Трендафилова си хареса тиквеник 70 лв. Собственикът на охранителна фирма 3SCOT Христо Гуцалски наддава за баница, зелник и погача, той беше в компанията на съпругата си съветника Цветелина Джелепова.

Събитието уважиха съветниците от ГЕРБ Самоков Александър Кроснев, Васил Благоев, Емилия Атанасова, Евгения Коцова, Надка Янакиева, също колегата им Любомир Лобутов, кметът на Радуил Любомир Димитров, управителят на МБАЛ Самоков д-р Красимира Ковачка, която също се включи в наддаването за ястията.

Присъстваха бизнесмени, банкери. Празна остана масата, определена за общинарите и кмета. Официална покана е била отправена до всички съветници и до общината, но никой от БСП не уважи събитието. Единствено д-р Евелина Трендафилова престъпи червената директива.


Групата за автентичен фолклор от село Достей представиха ритуала бабуване, показаха как се къпе новородено и измиха ръцете на началника на родилно отделение д-р Пламен Спасов. Присъстващите поздравиха акушерите и гинеколозите от лечебното заведение. Имаше подготвена музикална програма, а гостите извиха хора.


„Да умееш и да искаш да даряваш означава да умееш да подкрепяш другите, когато те се нуждаят от подкрепа. Организацията на ГЕРБ Жени в Самоков и колегата Вальо Милушев са доказали през годините, че могат да правят точно това и да помагат успешно на семействата с репродуктивни проблеми. След 2 години прекъсване заради епидемиологичните ограничения тази вечер отново се проведе благотворителната изложба-базар, събраните средства от която ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми. Благодаря на председателката на ГЕРБ – Жени в Самоков Надя Янакиева и на Вальо за възможността да бъда част от тяхната благородна инициатива в навечерието на Бабинден!“, коментира Младен Маринов.

Разиграните на търга вкусотии бяха дарени от собственици на местни хотели и ресторанти. Наблюдателни гости обаче коментираха, че те не просто не участваха в наддаването както други години, но даже не присъстваха на събитието. „Затегнали са кесиите и коланите. Предишни години оставяха приготвеното, но и винаги купуваха по нещо от базара. Тази година наддаването беше по- плахо. Явно кризата плаши и богаташите.“, коментираха част от гостите.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here