Продават сградата на стария съд със стартова цена 300 хил. лв.

градата на стария съд в Петрич ще бъде обявена за продажба при първоначална цена от 300 000 лв. Това решиха общинските съветници на вчерашното заседание, в чийто дневен ред бяха предвидени 51 точки за разглеждане. По предложение на кмета Димитър Бръчков бяха внесени за обсъждане извънредни точки, една от които отпускането на еднократна финансова помощ за лечение в размер на 2000 лв. на Йоана Иванова от с. Яворница и попадията Таня Чопакова от с. Ключ.

В първата точка, определена за въпроси на граждани, общинският съветник Велик Гогов попита кмета дали е доволен от наскоро приключилия ремонт на ул. „Цар Самуил” и акцентира за некачествен монтаж на шахтите по пътното платно. Кметът отговори, че проблем действително има, за което е съставен констативен протокол, и фирмата изпълнител ще извърши корекция за своя сметка.

След това се пристъпи към следващата точка, в която председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев представи отчет за полугодието, в който бе резюмирана дейността на съветниците, които през 5-те сесии са взели 154 решения, като са избрали и двама зам. председатели. След като вчера бе приета промяна в правилника за организацията и дейността на ОбС, която не допуска промяна на имена на групите на общинските съветници, последва серия от гласуване на предложения за обявяване на частна общинска собственост на здравната служба в с. Боровичене, училището в с. Самуилово, два поземлени имота в Петрич, които от години не се използват и предстоят да бъдат продадени.

„За всяка сграда има инвестиционен интерес в областта на туризма – за изграждане на къщи за гости, мандри, което би оживило селата“, обясни кметът Бръчков.

В руина е превърната и старата 3-етажна сграда на стария съд в Петрич, който се руши, поради което Комисията по общинска собственост предлага да бъде продадена, като първоначалната цена от 250 000 лв., определена от лицензирани оценител, се увеличи на 300 000 лв. Това бе прието единодушно, след което бяха гласувани безпроблемно и предложения за одобряване на подробен устройствен план и инвестиционен проект за трасе на кабелна захранваща линия за нуждите на стационарна контролна единица – на ГКПП Кулата – Сандански и ГКПП Златарево – Петрич като част от електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа от превозните средства, така наречените тол такси.

По време на 15-минутната почивка общинските съветници се почерпиха с бонбони, сладки и безалкохолни напитки, изпратени от двама техни колеги за най-радостното събитие – че са станали бащи. Георги Божанин от „Ние, гражданите” има син, а Ангел Танев от „Глас народен“ – дъщеря, с която го е дарила жена му Анита Коцелова, доскорошна депутатка от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here