Белгиец купи за 50 000 лв обредния дом на Петрич с помоща на съветници патриоти

Лидерът на ВМРО - Петрич става депутат. Стоян Божинов /вторият/ командва парада, беше съветник, отстъпи мястото си в съвета и стана депутат за малко, след като Атанас Стоянов стана кмет в Сандански.

Поредната жилищна кооперация с магазини и офиси ще се появи на мястото, където допреди няколко години беше старият Обреден дом на Петрич. Собственик на сградата с кокетно дворче пред нея в центъра на южния град стана белгиецът Джон Джос Ванде Керкхове, който от десетина години има бизнес в общината и е личен приятел на Георги Божанин от „Ние Гражданите“, брат му Михайл Божанин пък работел към фирмата на белгиеца.

Въпреки че миналата година хората от квартала внесоха в предишния Общински съвет подписка с молба общината да не продава Обредния дом, а да направи в парцела трафопост и градинка за децата им, съветниците гласуваха за продажбата, съобщи наш кореспондент от Петрич. Теренът от 648 кв.м с построени върху него хангар, депо, гараж и двуетажна сграда бе оценен за малко над 50 000 лв.

Белгиецът започна съгласуването на инвестиционното си предложение от името на фирмата си „Ваджо имо България“ ЕООД, която е регистрирана в Петрич през 2010 г. Според градския План за регулация и застрояване в района е разрешено строителството на сгради до 15 метра с един нежилищен етаж и 20% озеленяване.

Белгиецът стана известен в общината с делото, което друга негова фирма – „Ваджо транс България“, води преди десетина години срещу фирмата на тогавашния депутат от ГЕРБ и последващ кмет на Благоевград Атанас Камбитов „Камбитов и син“.

Искът на Керкхове срещу Камбитов беше за 20 000 лв., които белгиецът платил на депутата като гаранция, когато наел от Камбитов пресевната инсталация в Дрангово. Много бързо белгиецът обаче преценил, че договорът не му е изгоден, и завел дело.

В момента Джон Джос Ванде Керкхове живее в голяма къща в с. Ръждак и се препитава главно с транспорт – внася камиони от САЩ.

Ето ги съветниците и управниците на Петрич:
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here