Фирма от Микрево загребва 800 т пепел от ТЕЦ „Бобов дол“, ще забърква 12 000 т бетон на година

Поредна фирма се пресяга към пепелта от ТЕЦ „Бобов дол“, за да развърти производство на бетон. Този път интерес към отпадъка са проявили от дружеството „ДГ Строй“ на братята Георги и Димитър Червенкови, регистрирано в село Микрево с 20 лв. капитал.

Братята искат разрешение от РИОСВ да добавят увлечена летяща пепел към производството на бетон и бетонови разтвори. Материалът ще вземат от ТЕЦ „Бобов дол“, а пепелта ще замени част от използвания в момента в производствената дейност цимент. Очакваното годишно производство на бетон ще бъде около 12 000 тона, а използваната пепел ще е около 700-800 тона годишно. Тя ще се съхранява в съществуващ, но неизползван към момента силоз, а ще се транспортира чрез специализиран цистерна-циментовоз. Инвестиционното намерение касае имот в Микрево с площ 19 280 кв. м, отредена за друг вид обществен обект, комплекс. На място имало изградени 12 сгради, сред тях складове, портиерна,  административна сграда към промишлено предприятие, трафопост, бензиностанция, битова сграда и помпена станция, варово стопанство, пресевна инсталация и бетонов възел. Не се предвижда изграждане на нова довеждаща инфраструктура.

Както сме писали, идентичен проект беше задвижен от санданската фирма „Бетон“ с управител Методи Ефремов. Ефремов чертае планове в бетоновото стопанство на фирмата да се ползва летяща пепел, като отново за 12 000 т бетон се предвижда ползването на 700-800 тона пепел.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here