Нов цех откриха във военния завод в Костенец, кметът Й. Ангелов: Назначат още 30 човека, обещават да вдигнат заплатите на хората

Нов цех в държавното предприятие „ТЕРЕМ – Цар Самуил“ в Костенец беше открит тържествено. На церемонията присъства министърът на отбраната Димитър Стоянов и зам.- министрите Теодора Генчовска и Катерина Граматикова.

„С новото производство ще се разкрият 30 нови работни места. Новоназначените ще минат курс на обучение. На място работят около 60 човека. Предприятието дава заявка да се превърне в едно от най- големите в района, а с разрастването на дейността обещават и повишаване на заплатите. Това е придобивка за общината.“, коментира кметът на Костенец Йордан Ангелов.

Държавното дружество от група „ТЕРЕМ Холдинг” ЕАД с принципал министъра на отбраната. Филиалът в „Цар Самуил“ в Костенец започна ударно 2023 г. с възстановяване на съществувало производство и внедряване на съвременни високоефективни технологии. През последните години производството на дружеството се ориентира от ремонт към производство на боеприпаси и пиротехнически изделия. Конструкторски колектив на „ТЕРЕМ – Цар Самуил” ЕООД разработи офанзивна и дефанзивна ръчни гранати с ПВЦ корпус и готови поразяващи елементи, светлинно звукови ръчни гранати, електровъзпламенител за 122 мм реактивен изстрел за БМ-21 и др. В началото на годината бе възстановена и технологията за производство на изделия по метода на шнековане на взривни вещества в корпуса. Шнековането на 122 мм ОФ изстрел за 2-С1 и Д-30 се е извършвало в периода 1984 г. – 1988 г.

„В новия цех ще се произвежда военна продукция, която е особено търсена. Това ще даде тласък на развитието на „ТЕРЕМ – Цар Самуил“ и на групата „ТЕРЕМ – Холдинг“, но още по-важно е, че се откриват работни места в Костенец“, каза министър Стоянов при откриването и поздрави ръководството на завода. Той информира, че дружеството има сключени договори, които изпълнява и продължава да разширява и модернизира производството си. Очаква се да се повишат и възнагражденията. „Надявам се много млади хора да намерят своето работно място в нашия завод“, подчерта управителят на „ТЕРЕМ – Цар Самуил“ Иван Стоянов. Министърът на отбраната Димитър Стоянов преряза лентата на цеха, където се помещава производството на изделия по метода на шнековане на взривни вещества в корпуса, заедно с изпълнителния директор на „ТЕРЕМ Холдинг” ЕАД Кръстю Кръстев и управителя на „ТЕРЕМ – Цар Самуил” ЕООД Иван Стоянов.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here