Директорът на МБАЛ Благоевград д-р О. Митев освободи от поста шефката на ТЕЛК д-р Е. Дюлгерова

д-р Огнян Митев

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев подписа заповед за освобождавена на дългогодишният шеф на ТЕЛK в Благоевград д-р Елена Дюлгерава, основанието е отдавна навършена пенсионна възраст и серия жалби срещу докторката, достигнали до болничното ръководство от пациенти, които се оплаквали, че не могат да намерят лекарката, за да бъдат прегледани.

Д-р Дюлгерова е работила само до обяд, за разлика от останалите и колеги, част от които също са в пенсионна възраст. „Дадохме достатъчно време на д-р Дюлгерова да работи след пенсия, но зачестиха оплакванията, че не може да бъде открита на работното си място и се струпва много работа на другите и колеги, има просрочени решения, което е неприемливо, тъй като работата им е свързана с хора със специални потребности и не е нормално да ги караме да чакат с месеци за решенията им, заяви д-р Митев.

Припомняме, че д-р Дюлгерова ръководи Първи ТЕЛК с години и не веднъж около името и е имало скандални ситуации. Последната бе свързана с общинския старчески дом, където в една от стаите бе настанена дементро болната и майка, която се води дементноболна, но не бе освидетелствана.

Оказа се, че заедно с нея 4 години в стая 306 е живяла и Дюлгерова. Скандалът гръмна след оплакване на персонала, че в стаята на майката на Дюлгерова не може да се влиза,
Д-р Дюлгерова изобщо не допускала персонала на дома през вратата на стаята им, сутрин излизала на работа и вечер се връщала, като през деня е осигурявала външни хора да обгрижват жената. След случилото се се наложи да бъдат наказани ръководството на дома и служителите допуснали подобно нещо.

Според болничното ръководство след освобождаването на Дюлгерова останалите и колеги в ТЕЛК ще бъдат по натоварени, но компенсирани за това. /struma.com
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here