Хр. Пигов изсипа 33 бона в НАП, наддава с В. Лефтерова за столовите в училищата в Дупница

Ени Лефтеров беше на ход да иземе дейността на "Ученическо хранене" с помоша на общински съветници, които преди няколко години учредиха общинското дружество, а сега решиха да го ликвидират в полза на частна фирма.

Управителят на „Ученическо хранене“ Христо Пигов шокиращо плати накуп дълг към НАП от 33 000 лв. и взе участие в конкурсите за столовите на общинските училища в Дупница. Днес той сюрпризира петчленната комисия, събрала се за процедурата в училище „Христаки Павлович“. Членовете бяха изненадани и изрично провериха дали дълговете са платени. Очакванията бяха единственият участник да е фирма на д-р Ени Лефтеров, която движи жена му Весела, ЕТ „Милчо Лефтеров МЕЛ – Ени Лефтеров“. „Аз съм много изненадана.“, коментира Лефтерова. Едно от условията за участие в конкурса е фирмите да нямата задължения към НАП и общината. „Платихме дълговете си, работим и изкарваме пари. Вероятно беше направен опит „Ученическо хранене“ да бъде ликвидирано чрез конкурса за помещенията за хранене в училищата, тъй като, ако ги спечели друг, останем без база, оборудване и възможност да храним децата. Ще участваме във всички конкурси сега, дай Боже да ги спечелим. Нямам обяснение защо при положение, че сме спечелили конкурс преди 8 години и имаме договори за 10 години, сега се правят нови процедури. Конкурентът ми в сегашния конкурс вече храни в школата в Яхиново, Самораново, „Христаки Павлович“ и „Неофит Рилски“, за които ние имаме договори и оборудване.“, каза Христо Пигов. Наши източници, издадоха, че тандем с Весела Лефтерова е бившият главен счетоводител на общината Ваня Терзийска.

Иванка Терзийска

Припомняме, че преди години Терзийска оглавяваше скандално закритата общинска счетоводна къща, която водеше сметките на всички училища и детски градини. На работа в общинската фирма работила и Лефтерова. В момента Терзийска има частна счетоводна къща, именно тя ръководила счетоводството на Лефтерова. „Терзийска има добри контакти с директорите на училищата, може би тя е ударила рамо те да се откажат от услугите на „Ученическо хранене“ и да заложат на частната фирма.“, коментират запознати със ситуацията. А иначе стана ясно, че комисията ще отвори офертите на двамата кандидат- наематели на закрито заседание, резултатите ще бъдат обявени след седмица. Председател на комисията е Мая Караджова- началник на Териториална дирекция „Управление на общински актове“.

В комисията имаше и представител на Училищното настоятелство на „Христаки Павлович“ в лицето на Стефан Манов. Останалите членове са Александра Ильова- гл. инспектор Търговски отдел, Ралица Вешкова- юрист- консулт на „Общинска собственост“, Ирина Крумова- гл. експерт „Общинска собственост“. „Конкурс, в който проверяваме документи от последния миг, е имало и преди. Сега си спомням, че преди години участник в конкурс представи удостоверение за платени данъци. Направихме проверка в същия ден, но се оказа, че има дългове. Тогава нямахме териториално поделение на НАП в Дупница. Отложихме конкурса и пътувахме до Кюстендил, за да проверил истинността на документите. Действително беше платено, но беше отчетена лихва от 13 ст, заради което той трябваше да бъде отстранен. Отложихме конкурса, за да може да участва.“, спомни си за подобни ситуации Караджова. Припомняме, че на заседание в края на октомври съветниците дадоха разрешение да се проведе конкурса за отдаване под наем за срок от 10 години на столовете в общинските шокола. По доклана беше заложена начална цена от 1 лв. на кв.м. В хода на дебатите, по предложение на лидера на „Глас народен“ Леонид Хаздай сумата беше редуцирана до 50 ст. Мотивът за това беше да не се надува излишно с суми за наеми купонът за хранене за децата. Кметът Методи Чимев коментира, че през 2014 г. всички помещения били отдадени на „Ученическо хранене“ за общо 50 лв. Както сме писали, в Яхиново ще се отдават под наем две помещения с обща площ 66 кв.м. Две са помещенията и в училището в Самораново, но с площ от 76 кв.м и още две в ОУ „Христаки Павлович“ с площ 37.20 кв.м. Цели 7 са имотите, които ще са обект на търг в ОУ “Евлоги Георгиев”, те са с обща площ от 106, 47 кв.м. Най- големият е от 85.43 кв.м, останалите са от по 11.19 кв.м; 1.40 кв.м; 1.26 кв.м; 3.20 кв.м; 1.66 кв.м; 2.33 кв.м. Най- много като квадратура са площите в ОУ“ Неофит Рилски“, разпределени в 6 имота с обща площ 271,67 кв.м. Най- голяма е столовата от 231.65 кв.м другите пет от 10.80 кв.м; 5.75 кв.м; 10.95 кв.м; 4.70 кв.м; 7.82 кв.м.
Вижте видеоканала ни:


2 COMMENTS

  1. Старата коза Терзийска няма спирка.Някой иска за заграби целия бизнес в града.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here