Кметът Чимев възкреси ремонта на Младежкия дом

Възобновени са ремонтните дейности по преструктурирането на бившия Младежки дом в Градски исторически музей на Дупница. В края на миналата година, кметът на общината инж.Методи Чимев сключи анекс с фирмата-изпълнител за допълнително финансиране по дейностите на проекта. Както е известно, след сериозния скок на цените на материалите, всички строителни обекти в страната бяха блокирани, докато не бе взето законодателно решение за индексиране на договорите. „След драстичния скок на цените, фирмите, които изпълняват проекти в Дупница ни уведомиха, че при тази ситуация няма как да продължат с дейностите. Това наложи замразяването, докато на национално ниво не бе взето решение за индексациите. Това наложи спиране на ремонтните дейности и по Младежки дом за няколко месеца. Около 30% от дейностите, които са заложени за Младежкия дом са приключени преди спирането. Два дни преди Коледа анексът бе сключен и ремонтните дейности подновени. От вчера се разчистват натрупаните боклуци, заложените дейности продължават. Срокът за реализиране на проекта е 30 месеца от месец април 2021 година, така че в края на годината се надявам, че сградата ще бъде във вида, в който трябва. Ние нямаме право да не го завършим и най-накрая да имаме истински музей, който отдавна го имаме на хартия, но не и де юре“, лаконичен бе инж.Чимев.
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. И сега на днешния ден как ще се поздравяваме? Младежки дом возкресе! Воистина, Чимев го возкресе! Така ли? Нещо друго възкресил ли е Методи Чимев? Да уведомим Църквата да го канонизира за светец? Св. Методи Бараковски Возкресител

  2. Имал го на хартия, но не и де юре!!!! Абе ШИВАЧ, ти знаеш ли разликата между ДЕ ЮРЕ и ДЕ ФАКТО?! Питай Миле Попов той малко е чувал за латински, иначе ти докато си учил Хидравлика и Пневматика и да шиеш на машина си пропуснал тези уроци! Толкова си можеш, семпло мозъче от село!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here