Служители на ВиК София на протест, не искат Т. Ценев за шеф

Служителите на дружеството излязоха на протест заради един от кандидатите за шеф.

Служители на ВиК-София излязоха на протест пред сградата на дружеството днес. Те издигнаха плакати в подкрепа на настоящия си шеф инж. Иван Иванов. Както съобщихме, в момента тече конкурс за избор на нов управител. С отворено писмо екипът на водното дружество поиска отстраняването на кандидата Тихомир Ценев от процедурата. По думите им той не покрива изискванията за опит и квалификация за заемане на поста.

Дружеството отговаря за водоснабдяването на над 220 000 семейства в 22 общини – Божурище, Годеч, Горна Малина, Долна баня, Драгоман, Елин Пелин, Етрополе, Златица, Мирково, Чавдар, Челопеч, Ихтиман, Костенец, Костинброд, Пирдоп, Антон, Копривщица, Правец, Самоков, Своге, Сливница, Ботевград. Принципал е „Български ВиК холдинг “ ЕАД, чиито представители правят подбора на кандидатите за нов шеф. Както писахме, кандидатите за управител на ВиК София са трима, това са настоящият шеф Иван Иванов, бивш шеф в „Напоителни системи“ Георги Такев и Тихомир Ценев. Служители на ВиК съобщиха, че Ценев работи като координатор в дружеството. Заложените условия към участниците в кандидата са най-малко 5 години професионален опит на ръководна позиция в предприятие с основен предмет на дейност – предоставяне на комунални услуги, или най-малко 5 години трудов стаж във ВиК оператор, от които две години на ръководна позиция. Също инженерно, икономическо или юридическо образование с образователно – квалификационна степен „магистър“. Потърсихме за коментар Ценев, но той заяви, че ще изрази позиция след провеждането на конкурса. Подчерта, че е завършил българо-датски колеж по търговия, експорт и маркетинг в Ботевград и има диплома за магистър “икономист-финансист” от ВТУ  “Св. Св. Кирил и Методи”.

„Видях протестиращите, мога да кажа, че това са хора, чийто заплати са космически, над 2 000 лв., повечето са назначени от последният управител. Те знаят, че явно аз съм се справил отлично с конкурса и се страхуват, че ако вляза ще оглася много далавери. Напълно отговарям на условията и ще потърся отговорност в съда на всички, които сеят клевети.“ – каза Ценев.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here