480 лв. за 3 дни броят търговци, за да въртят скари на „Сурва“ в Перник, за сергия от 4 кв. ще се плаща 32 лв. на ден 

480 лв. ще трябва да платят търговците, за да въртят скари по време на фестивала „Сурва“ в Перник. От общината обявиха днес старт на приема на документи за наемане на определените петна за търговия по време на празника. Цените вървят по 8 лв. на ден за кв. м, всяко петно ще е от 4 кв. м, което прави по 32 лв. на ден или за три дни на феста 96 лв. Изключение от тази тарифа обаче са скарите. Местата, където ще се пекат мръвки, ще са точно 15 на брой, всяко ще е от 20 км. м. Сметката показва, че за ден наемът излиза 160 лв., а за три общо 480 лв.

Документи за наемането на свободните площи ще се приемат до 17 януари включително или до изчерпване на бройките. Всеки търговец ще може да наеме до 3 места. А търговските площи са строго определени, те ще са в района ул. „Брегалница“, Алея на кестените,  Алея пред кино „Кракра“ и зад Трибуната, Алея „Сан Марко“. Всичко е разделено на различни зони спрямо предлаганите артикули, съответно захарни изделия, дюнери, палачинки, понички, варена царевица и скара, сувенири.

От общината обаче редят редица забрани за търговците. Те няма да могат да предлагат артикули, брандирани с логото, визията, символите и името на фестивала. Такива ще предлагат само общината и фондация „Култура Перник.“ Забранява се също поставянето на всякакви рекламни съоръжения около търговските площи, а на сергиите, разположени в частта, от където ще мине дефилето на кукерите, няма да може да пуска музика. Припомняме, че кметът на Перник Станислав Владимиров коментира, че фестивалът предизвиква огромен интерес, очакват се около 10 000 участници.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here