Най-накрая! Тайфи с ракията-скоросмъртница от Якоруда влезе в затвора

Обвиненият за разпространение на ракията-убиец от Якоруда Тайфи Мекльов вече е в затвора в Бобов дол. Решението е на Върховния касационен съд и е окончателно. Магистратите постановиха 4 години и шест месеца „лишаване от свобода“ за якорудчанина, с което потвърдиха решението на Софийския апелативен съд, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Ирина Аспарухова.

Тази сутрин Мекльов е закаран от дома си и въведен в зандана.

Мъжът беше осъден за предоставяне на отровна ракия, причинила смъртта на четирима души. Други осем потърсиха лекарска помощ, след като се натровиха с нея.

Трагедията се разигра по Коледа през 2015 година. Тогава след свински сватби за няколко дни починаха шестима души. Останалите се спасиха. По-късно Окръжният съд в Благоевград го осъди на 5 години затвор, но по-горните инстанции намалиха присъдата.

Беше направен химически анализ на напитката, който показа, че тя представлява чист метилов алкохол, примесен с вода. Съдът отсъди, че Тайфи Мекльов е виновен за смъртта на четиримата млади мъже, а другите двама са пили ракия от друго място.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here