Художник окъпва в багри ремонтираното Детско отделение в МБАЛ Самоков 

Управителят д-р Ковачка, с оранжевото сако. снимка архив
Художник ще изрисува ремонтираното Детско отделение в МБАЛ Самоков. Припомняме, че отделението, което се грижи за най- малките пациенти на болницата, беше обновено по проект на стойност 278 000 лв. В края на ноември приключиха ремонтните дейности.
Днес от лечебното заведение съобщиха, че е  даден старт на проекта „Цветно отделение” на Фондация „Сийд”. Той се реализира с финансовата подкрепа на НФ „Култура” по програма „Социално ангажирани изкуства. Георги Николов – председател на фондация „Сийд” представи проекта. Основната цел е да бъде изрисувано детското отделение на МБАЛ Самоков от професионален художник съвместно с младежи от града. „Така чрез изкуството ще се постигне положителна социална промяна, като ще бъде направено устойчиво подобрение на условията детското отделение в болницата. По този начин, пациентите ще се чувстват много по-комфортно в болничните условия.“, коментират от лечебното заведение.
Зам. кметът Люба Кленова изтъкна, че това е само една от съвместните инициативи между общината и фондацията и подчерта доброто партньорство, което имат при подготовката и реализацията на съвместни проекти. Управителят на МБАЛ Самоков д-р Ковачка сподели, че е изключително доволна, че това е поредното обновено отделение, което предстои да бъде открито.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here