Дъщерята на Иван Ласкин става гинеколог

Първородната дъщеря на Иван Ласкин – Люба, съвсем скоро ще е дипломиран гинеколог. Момичето вече е започнало стаж в най-голямата АГ болница у нас „Майчин дом“ и ще продължи специализацията си именно там, пише „България Днес“. Люба е под менторската закрила на изявени лекари, които вече й позволяват да влиза с тях в родилна зала и да изучава в реални ситуации тънкостите на професията. За наследницата на актьора предстоят държавни изпити през тази година, след което ще започне работа в родилно отделение.

 

 

Интересна подробност е, че Люба ще бъде колежка с роднина на друг известен актьор. В АГ сектора като акушерка работи племенницата на Любо Нейков – Ина. След като преди години изгуби брат си, продуцентът на „Комиците“ взе под своя закрила момичето и финансира образованието й.

Подобно на племенницата на Нейков и Люба от малка мечтае да стане лекар. Здравословните проблеми на покойния й вече баща я амбицират още повече да помага на хора в беда. По време на коронавирусната пандемия Люба работи в най-тежкото отделение на Трета градска болница. Тогава момичето само разказа, че на моменти от изтощение заспива права с огромния скафандър на главата си, без да свали предпазното облекло.

Заради работата си в рисковия сектор голямата дъщеря на Ласкин изтърпя много лишения. С месеци тя бе далеч от близките си, за да не ги зарази.

 

Актьорът си отиде преди 4 години

Актьорът си отиде преди 4 години

 

Люба е дете от първия брак на Иван Ласкин с актрисата Мирослава Гоговска. Въпреки че е от актьорско семейство, момичето не проявява интерес към професията. С годините желанието й не се променя и малко преди да изгуби баща си, бе приета в Медицинския университет с отлични оценки.

Самият Ласкин споделя приживе, че е имало моменти, в които не е виждал често голямото си дете, но постепенно през годините стават близки. В последните години от живота си актьорът настоявал двете му наследнички – Люба и дъщеря му от Алекс Сърчаджиева – София, да изградят истинска сестринска връзка. Затова всички заедно прекарват няколко лета в съседна Гърция.

„Трудно беше, защото с майка й се оженихме прекалено млади, не бяхме подготвени за всичко, което ни очаква, но слава богу, че Люба израсна толкова възпитана и прекрасна. Моите момичета са всичко за мен“, казва актьорът в едно от последните си интервюта.

Към днешна дата Люба е в прекрасни отношения с Алекс Сърчаджиева и сестра си София и често посещава последното семейство на бунтаря.

Само преди дни, на 6 януари, се навършиха 4 години от загубата на звездата от сериала „Васко да Гама от село Рупча“. По този повод Сърчаджиева написа изпълнен с тъга пост, от който става ясно, че болката от загубата остава все така силна за нея.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here