104 водачи употребили алкохол или наркотични вещества, с наказания от РС- Дупница през 2022 година

Ръст на наказателните дела от общ характер, с предмет-  управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, по чл. 343б от НК, показва статистиката на Районен съд – Дупница за 2022 година. Образувани са 104 дела, спрямо 82 за 2021 година.

Ефективни наказания „лишаване от свобода“, за срок от 3 до 6 месеца са получили 11 водачи, за повторно управление на МПС след употреба на алкохол или след употреба на наркотични вещества. Най- младият от тях е на 23 години, а най- възрастният на 64 години.

На 88 водачи на МПС са наложени условни наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца до 1 година и 6 месеца, изпълнението на които е отложено за изпитателен срок от по 3 години. Осем от подсъдимите са жени.

Съдът е наложил на всички водачи и наказания „лишаване от право на управление на МПС“ за определен период от време. На голяма част от подсъдимите е наложено и наказание „глоба“.

Наказателните дела от общ характер, с предмет: управление на МПС в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества, приключени от РС – Дупница през 2019 година, са били 118, а през 2020 година 83 или за последните 4 години са осъдени 387 водачи на МПС.




Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here