Кметът на Гърмен Фейм Иса стартира повсеместен ремонт на улици из селата за над 800 000 лв.

Кметът на община Гърмен Феим Иса стартира новата година с повсеместен ремонт ан улиците в общината. „С две нови улици и почти готова спортна площадка започнахме новата година, искрени благодарности към кмета на община Гърмен Феим Иса за успешното реализиране на всички проекти. Със здраве да се ползват.“- поздравиха се жители на село Осиково.

Това е втори опит на кмета на  Гърмен Феим Иса да намери кой да ремонтира улиците на територията на общината, след като преди година при завършване на процедурата по избор на изпълнител всички фирми участници бяха отстранени поради пропуски в документацията. Тогава „Билдинг къмпани“ ЕООД на бившия общински съветник Бисер Узунов бе единствен участник в поръчката, поради което кметът Феим Иса бе лишен от възможността да предложи ремонта на улицитев селата Дебрен, Балдево, Марчево, Дъбница, Хвостяне, Огняново, Гърмен, Долно Дряново, Осиково, Скребатно и Горно Дряново на следващ участник и бе принуден да я прекрати.

Сега, 1 г. по-късно, при прогнозна стойност за тези улици от 865 000 лв. без ДДС, документи подадоха

БКС ЕООД на Руен Кирев от Гоце Делчев и ГБС „Огняново” ООД. Любопитно е, че едноличен собственик на втората фирма, която е само на 2 години, е отказалият се през ноември 2021 г. Бисер Узунов. Интересно е дали сега комисията по избор на изпълнител ще си затвори очите пред факта, че заради Узунов ремонтите в 11 села се забавиха с цяла година, и отново ще му повери миналогодишната работа, останала несвършена заради него.

„Предстоят ремонтни дейности на уличната мрежа по всички населени места. По някои от позициите избрания изпълнител е „Билдиг къмпани“, а по другите е ГБС- Огняново. Не е съботирана обществената поръчка. По някои от позициите всички фирми участници бяха отстранени поради допуснати неточности в документацията. Сега всичко е наред и, ако времето позволява ще продължим работа, ако не това ще стане напролет.“ – уточни кметът на община Гърмен за 4ВЛАСТ Фейм Иса.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here