Звездата от Кресна Кирил Десподов все още е най-скъпият български футболист

Кирил Десподов

Лидерът на националния ни отбор – Кирил Десподов, посреща новата 2023 година като най-скъпият български футболист. Звездата е оценен от авторитетното издание Transfermarkt на 3.7 млн. евро, което за жалост не никак респектиращо на фона на сумите, които напоследък се дават за играчи от други балкански държави.

Стойността на роденият в Кресна Десподов държи константно ниво въпреки, че през последните месеци не може да се каже, че той е твърд титуляр в селекцията на Лудогорец. Атакуващият футболист има известни неразбирателства с треньора Анте Шимунджа, който предпочита да залага на офанзивното трио – Рик Джонатан, Бърнард Текпетей и Матиас Тисера.

Призовата тройка за най-оборотни родни играчи се допълва от Антон Недялков и Илия Груев. И двамата са оценени на 3 млн. евро, като сумата на втория със сигурност ще се покачи през следващите няколко месеца, тъй като халфът има съществена роля в елитния германски Вердер (Бремен).

Левски и ЦСКА също имат конвертируеми български футболисти в своите редици. От „сините“ най-скъп е Филип Кръстев 1,5 млн. евро, докато от „армейците“ това е капитанът им Иван Турицов.

Любопитство буди бързият темп, който към този момент се забелязва в цената на Никола Илиев. В момента халфът е част от Примаверата на Интер, като дори направи и неофициален дебют за „нерадзурите“ в контрола срещу малтийския Гзира Юнайтед. Все още за него няма актуална стойност, но според италиански сайтове, цената му е не по-малко от 2,4 млн. евро./ТопСпорт
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here