Вътрешен доклад в ГЕРБ показвал, че ще имат между 13 и 17 депутатски места повече при избори напролет

Бойко Борисов

Ако Борисов нареди на своите да подкрепят кабинет с мандат на „Български възход“ би било началото на края на ГЕРБ, показвало проучването на нагласите

Между 13 и 17 депутатски места ще спечели ГЕРБ, ако партията не подкрепи правителство в рамките на 48-ото Народно събрание (НС) и следващите избори се проведат през март 2023-та година. Този анализ, след проучване на общественото мнение, е предаден на Бойко Борисов, твърди 24rodopi.com, позовавайки се на „отлично осведомен за случващото се в централата на ГЕРБ източник“.

Ако Бойко Борисов нареди на своите да подкрепят третия опит за кабинет с мандат на „Български възход“, това би било „2-3 месеца управление на „сламен“ човек и началото на края на ГЕРБ“.

Вариантът „ГЕРБ да даде живот на кабинет на акад. Николай Денков“ е немислим, защото тази подкрепа би била „катастрофа за политическа сила №1“. Освен това предложеният от Кирил Петков за премиер Николай Денков бил възприеман от хората като „даскалско-консуматорска номинация“.

Без подкрепата на ГЕРБ е невъзможно правителство в рамките на този парламент, но пък „мозъчният тръст“ на Бойко Борисов обяснявал, че трябва да се демонстрира желание за съставяне на редовен кабинет, без да се стига до грешна стъпка с гласове „за“ предложението на „Продължаваме промяната“ (ПП).

Само външни сили биха принудили политически формации извън ПП и „Демократична България“ (ДБ) да гласуват за кабинет „Денков от ПП“./Флагман.бг.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here