Дисквалифицираха световният шампион Крум Томчев от Мосомище, защото развял българското знаме

Дисквалифицираха световният № 1 по натурален кутуризъм, двукратен световен вицешампион, двукратен световен бронзов медалист, носител на множество световни и европейски отличия, успешен състезател и треньор Крум Томчев от гоцеделчевското село Мосомище.

Коледният „подарък“ спортистът получава в мига на най-голямото си и дългоочаквано постижение – титлата световен шампион по натурален културизъм за професионалисти в Прага, Чехия. На престижното състезание Томчев излиза като част от националния отбор на Испанската федерация по натурален културизъм, тъй като в страната ни няма аналогична федерация. Емоционалното решение да вдигне българското знаме редом до испанското на сцената на Световното първенство в Прага и да покаже радостта и гордостта, че титлата печели българин, му коства състезателната кариера.

В емоционален пост, световният шампион Крум Томчев не крие разочрованието, огорчението и недоумението си от тази постъпка, от „подиграването, обезценяването и унижаването на спортистите“ и пита „Ще се разкаже ли, че дисклалифицират Световен шампион, заради развято Българско знаме ? Защо в 21 в. се делим ?“.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here