Футболистът №1 на България Кирил Десподов в шок: Кметът на Кресна Н. Георгиев забранил коледен бал в детската градина заради мен, не били сме го поканили!

Луд скандал отново завихри кметът на Кресна Николай Георгиев. В типичният си стил управникът забранил провеждането на коледен бал в детската градина, организиран от футболист №1 на България за 2019 и 2021 година Кирил Десподов. Десподов редовно прави жест за училища и детски градини в родния си град. Преди дни той беше почетен гост в училището в Кресна, което обособи кът за футболни легенди. Ръководството на школото „забравило“ да покани кмета, който бил бесен и приел изявата като лично пренебрежение. На същото събитие Кирил Десподов обещал да спонсорира коледен бал на децата и платил на фирма за забавата, но раздразненият кмет забранил бала. Общинари разказаха, че кметът подозирал Кирил Десподов в апетити към поста му и много се смяха. „Георгиев така се е влюбил в кметския пост, че се бои от всеки преуспял човек да не би да го прегази в предстоящите избори. Дай Боже Кирил Десподов да се кандидатира, но едва ли, той има върховна спортна кариера, няма как да я изостави. А това  би било истинско освобождение за поробена, феодална Кресна! Георгиева, страх „лозе пази“ – коментират оживено администратори, пожелали анонимност.
Ето какво разказва потресен Кирил Десподов:
Рядко изпадам в такива полемики, но има случки, които като граждани не трябва да премълчаваме. Тази история е именно такава – абсолютно разочарование от грозната страна на реалността, с която понякога се сблъскваме.
Всички знаят колко много обичам родния си град Кресна и децата. Преди 2 седмици ръководството на училище „Св. Паисий Хилендарски“, в което учих, ме покани за откриването на специален кът, посветен на футболистите, направили първите си стъпки в Кресна. Приех поканата без да се замисля и си прекарах чудесно. Единствената ми молба беше събитието да не се политизира. С удивление научих, че след срещата е имало сърдити. Тъй като кметът на града – Николай Георгиев, не е бил специално поканен, последва изключително грозно отношение от негова страна, което развали предвиден празник за десетки деца.
Вярвам, че всяко дете трябва да се развива в хубава среда и да бъде щастливо. Затова и през последните години, без да афиширам пред никого, помагам финансово на детска градина „Здраве“. Сега съм принуден да го кажа, защото опитът ми отново да допринеса с нещо за щастието на децата беше спрян. С ръководството на градината взехме решение на 20.12.22 г. да направим коледен празник за всички малчугани, който да поема като разход. Организацията беше в ход – беше наета аниматорска фирма и бяха уточнени всички детайли по тържеството.
Вчера, 6 дни преди празника, с изненада разбрах, че той няма как да се състои. Причината за това е неаргументирана забрана от страна на кмета на гр. Кресна. Тъй като детската градина е общинска, ръководството няма как да не се съобрази с това решение. Не е нужно да обяснявам колко разочарован останах от нареждането на Николай Георгиев, чиито подбуди са единствено и само лични – обида, че не е бил поканен на събитието в училището. И тук идва въпросът – колко често кметът решава еднолично какво и как да се случи в града, базирайки решенията си на собствени емоции, а не на реални аргументи. Що за човек трябва да си да не позволиш деца да бъдат зарадвани? И как такъв човек би управлявал цял един град честно и правилно? Ами ако и за големите проблеми взима решенията по този начин?
Не разбирам от политика и стоя далеч от нея, но не мога да остана безучастен към подобна несправедливости. Не мога да направя нищо друго, освен да разкажа тази случка с лош край.
Благодарен съм на ръководството на “Св. Паисий Хилендарски” за вниманието, за организацията и за шанса да си поговоря със страхотните деца, които съм сигурен, че един ден ще ни правят горди българи.“Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here