Добри новини! МОН предостави трансфер в размер на 146 400 лв. за ремонт на ДГ „Здравец“ в гр. Костенец

Добра новина за град Костенец! Министерството на образованието и науката предостави трансфер в размер на 146 400 лв. за ремонт на ДГ „Здравец“ гр. Костенец, съобщи кметът Йордан Ангелов.
По – рано този месец, под патронажа на кмета бе проведена инициативата „Дари надежда за Коледа“.
С част от събраните средства обявихме, че ще подпомогнем ремонта на ДГ „Здравец“ гр. Костенец, а останалата сума ще бъде предадена на деца в неравностойно положение.
В началото на месец декември кметът на общината Ангелов информира Министерство на образованието и науката, че в детската градина са необходими средства за
неотложни ремонтни дейности, вследствие на наводнение. В края на 2022 г. можем обаче да се похвалим и с одобрено финансиране за ремонтни дейности в ДГ „Здравец“ гр. Костенец.
Министерството на образованието и науката предостави трансфер в размер на 146 400 лв. за ремонт на ДГ „Здравец“ гр. Костенец.
Средствата са за цялостна подмяна на ВиК инсталацията на детското заведение и основен ремонт на 5 бр. санитарни възли и кухненски боксове. Припомняме, че в края на месец ноември т.г. тежка авария на водопроводна връзка доведе до наводняване на първия и втория етаж на сградата. Санитарните възли и кухненските боксове, макар и текущо да се поддържат, също са физически остарели и се нуждаят от обновяване. ДГ „Здравец“ се посещава от 139 деца като грижата на местната власт е те да се възпитават и развиват в безопасна, комфортна и съвременна среда.
Така с помощта на дарители и постъпилите средства от държавата ще направим стъпка в тази посока, заяви кметът.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here