Рилски не остави шансове на Балкан и спечели битката на върха НБЛ

Рилски спортист приключи годината без загуба в НБЛ, след като и в последния кръг от 2022-а победи с 83:68 (23:15, 25:23, 18:9, 17:21) Балкан като гост. Успехът е 11-ти поред за самоковския тим, докато ботевградчани са с баланс 8-3.
Още от самото начало на двубоя се видя, че отборът от Самоков е в Ботевград за победата и след добри минути на Димаджио Уигинс, Сашо Янев и Деян Карамфилов Рилски водеше след първата четвърт с 15:23.
Вторият период между двата тима бе по- равностоен, но отново в полза на Рилски, като резултатът след него бе 38:48 за Рилски.
С началото на третата четвърт обаче Рилски започна да вдига разликата оставяйки отбора на Балкан без кош в началните 5 минути на частта.
В този период от време нашите не само играеха добре в защита, ами бяха и отлични в нападение, като преди последния период Рилски вече имаше преднина от 19 точки.
С оглед на разликата от края на третата четвърт Рилски влезе с голямо самочувствие и последния период.
В нея сомовският тим показа умна игра и през по- голямата част от времето не даваше шансове на опонента си да скъси прекалено изоставането си.
Все пак в един момент домакините успяха да регистрират такава и да скъсат изоставането си до 13, но това стана твърде късно и отборът ни спечели заслужено срещата.
За победата на Рилски пореден силен двубой записа Димаджио Уигинс, който завърши срещата със 17 точки и 9 борби.
Йордан Минчев сякаш също започна да намира най- добрата си форма и приключи с 15 точки. Капитанът Чавдар Костов се отчете с 12, Еван Бати с 11, а със 7 точки, 7 борби и 11 асистенции остана представящият се страхотно при отсъствието на Брендън Рандолф български национал Деян Карамфилов.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here