Кулинарното шоу на Ути Бъчваров събра стотици на Празника на младото вино в Сандански

Празникът на виното днес започна от ранни зори! Хубавото червено вино бе допълнено с вкусно местно ястие, приготвено по атрактивен начин на пл. „България“ от любимият на всички кулинарен спец – Ути Бъчваров! Традиционната рецепта, включваща месо, праз лук, черен дроб, картофи и ароматни подправки, бе приготвена на живо и с чаша червено вино бе предоставена на стотиците жители и гости, които се насладиха на празника.
В XXVIII-то издание на Конкурса за младо червено вино, който традиционно организира община Сандански, се включиха близо 20 участника, които са произвели добри, аромантни и силни вина от региона. Журито оцени виненаната реколта като много богата и качествена и определи тазгодишния победител и Цар на виното – Костадин Башов, който бе награден от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов.
Второ място спечелиха сем. Кушанови, а трето – Георги Янчев.
Кулинарният експерт и специален гост на празника – Ути Бъчваров, който бе и част от комисията, връчи своя специална награда на Димитър Тренев.
Където има вкусна храна и хубаво червено вино, там има и хубава българска музика. Участието на Женските фолклорни групи към Народно читалище „Отец Паисий-1919“ – „Стримона“, „Здраве“ и „Детелина“ и Мъжката фолклорна група при Ансамбъл за Народни Песни и Танци „Никола Вапцаров“ , гр. Сандански създадоха истинско настроение и направиха празника незабравим.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here