Пожарна безопасност по време на Коледните и Новогодишни празници в Кюстендилско

Горяха Опел в Мазарчево и влекач на цистерна на Черна нива.
Горяха Опел в Мазарчево и влекач на цистерна на Черна нива.

Предстои честването на Коледа и Нова година, празниците ще съберат много хора на едно място, поради което е необходимо осигуряването  на пожарната безопасност в обектите, ангажирани с празничните мероприятия.

В тази връзка, служителите на РДПБЗН – Кюстендил, на територията на област Кюстендил извършиха проверки за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност в общо 50  обекта, като от тях 15 черкви и храмове, 24 в места за развлечения и 11  в места за настаняване. За отстраняване на констатираните нарушения са връчени съответните документи.

При проверките служителите обърнаха особено внимание на:

–  създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност в обектите;

– осигурените условия за успешна евакуация и пожарогасене;

– състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, ел. уреди, вентилационни инсталации, пожаротехническите средства за първоначално гасене на пожари, пожароизвестителни и пожарогасителни инсталации и системите за управление на дим и топлина;

  • противопожарните мерки, които следват да се предприемат  от страна на персонала и служителите, ангажирани по време на мероприятията, включително спазване на забраната за използване на пиротехнически изделия в закрити помещения.

РДПБЗН апелира към всички празнуващи за повишено внимание и за спазването на основните правилата за пожарна безопасност:

Запознайте се със схемите за евакуация, за да бъдете сигурни за евакуационния път и за броя на евакуационните изходи от обекта.

Запознайте се с вътрешните правила за осигуряване на пожарната безопасност в посетения от Вас обект.

При инцидент сигнализирайте на тел. 112!

Спокойни и весели празници

РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here