П. Георгиев: С хитра врътка мина ремонтът на парното в ДГ „Детелина“ Самоков, правен от фирма „Колхида” на Красимир Герасимов без лиценз, не ме търсете при проблем

Софийска фирма е била привикана да се включи в ремонта на отоплителната инсталация на детска градина „Детелина“. До това се стигна, след като на сесия на местния парламент през ноември съветникът Петър Георгиев попита ребром кмета Владимир Георгиев дали избраният изпълнител има лиценз за работа със съоръженията с повишена опасност. Този въпрос не получи директен отговор и на днешната сесия, но се разбра, че общинарите са ползвали услугите на софийското дружество. Без този лиценз няма как ремонтираната инсталация да бъзе въведена в експлоатация.

Кметът Владимир Георгиев и зам.- кметът Дончо Зашев.

„Общинарите са се възползвали от услугите на някаква софийска фирма, която да бъде като заслон на фирма „Колхида” с управител Красимир Герасимов . Герасимов е извършил всички строително ремонтни и монтажни действия по газовата инсталация чрез своята строителна фирма „Колхида”, която не разполага с изискуемия лиценз. Затова лицензираната софийска фирма е влязла в ролята на чадър над него.“, коментира през „4Власт“ инж. Петър Георгиев и добави: „Това е добре оформена врътка, но при евентуален бъдещ технически проблем по газовата инсталация в детската градина, ние няма да помогнем.“ Петър Георгиев е управител на единственият лицензиран доставчик на газ в Самоков „Комекес“. Един месец той чака отговор на кмета по въпроса с лиценза на „Колхида“, но накрая не остана удовлетворен. В отговор градоначалникът изреди, че ремонтът щял да доведе до значителни икономии, тъй като вместо да се подгряват 11 тона вода, новата инсталация ще топли само 5. Подчерта, че  обектът бил завършен в срок на още на 5 декември 2022г и вече е въведен в експлоатация. Интересното е, че техническата документацията, вместо да бъде в стаята на общинските съветници на втория етаж, където те да могат да я разгледат, била изпратена до фирмата „Комекес”, защото въпросът към градоначалника бил зададен от управителя на фирмата.

Както вече съобщихме, през ноември Общинският съвет одобри завишаване с 29 596 лв. на заложената за ремонта сума. Обявената от общината обществена поръчка беше с прогнозна стойност 110 484 лв. без ДДС, а класираната на първо място фирма „Колхида“ е предложила оферта в размер на 107 997 лв. с ДДС.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here