Перник иска пари от държавата за ремонт на общински път

Станислав Владимиров

Общинският съвет в Перник прие декларация с 20 гласа „за“, с която настоява държавата да осигури средства за ремонт на общинския път Перник – Рударци – стопанство „Витошко” и на прилежащата инфраструктура. За ремонта има сключено споразумение между кмета на Перник Станислав Владимиров и АПИ, според което пътната агенция се ангажира да извърши необходимите строителни дейности за своя сметка, съобщава БНР.

Шосето е с дължина 6 км. и е в изключително лошо състояние. В продължение на близо три години целият автомобилен трафик в посока село Кладница, вилното селище Делта хил, хижа „Селимица” и държавно стопанство „Витошко” бе пренасочен по него, заради извършващия се ремонт и укрепването на образувалото се свлачище на третокласния път Драгичево- Рударци- Кладница.

С пренасочване на движението експлоатационните качества на обходния път са силно отслабени, тъй като той е проектиран и изграден да обслужва значително по- ниско интензивен трафик.

Приетата на днешната сесия декларация е адресирана до президента, премиера, министъра на регионалното развитие и благоустройството, АПИ и държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”./БНР
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here