Рилски мина кота 100 за победа над Шумен, Чавдар Костов наниза 30 точки

Сн: БК "Рилски Спортист"- Самоков

Рилски остана на победния път и след този кръг в Националната баскетболна лига!
Тази вечер тимът от Самоков се справи като домакин с този на Шумен побеждавайки го със 103:71. 30 точки наниза капитанът на победителите Чавдар Костов, 14 добави Крис Минков, а 13 вкара Демажео Уигинс.
Другите двама, които отбелязаха по над 10 точки бяха американецът Еван Бати и Васил Попов, като и двамата приключиха срещата с по 11 отбелязани точки.
Самият двубой предостави на зрителите едно оспорвано първо полувреме, като в не малко част от него гостите от Шумен водеха в резултата.
Голяма вина затова имаха бившите играчи на Рилски Николай Георгиев и Адриян Секулов.
Все пак самоковци показаха характер и след силни финални минути във втората четвърт успяха да се приберат в съблекалните при аванс 56:50.
Веднага след почивката баскетболистите на Людмил Хаджисотиров записаха серия от 13:1 точки, което позволи на домакините да се откъснат напред в резултата.
Тази серия бе спряна от два успешни наказателни удара на гостите, след което последва нова наказателна акция от страна на самоковци, която доведе до резултат от 84:58 в края на третия период. В последната част от двубоя Рилски продължи да бъде по- дейният отбор, като треньорският щаб пусна в игра всичките си налични състезатели.
Това не се отрази особено на резултатността ни и тимът спечели и тази четвърт, а с това и срещата като цяло.
Най- полезен играч пък стана Чавдар Костов, който с неговите 30 точки остана недостижим в борбата за станалата вече традиционна награда за останалите участници в мача.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here