„Галчев инженеринг“ остави като след бомбардировка емблемата на Дупница -Младежкия дом, спукана тръба го руши тотално! /Видео/

„Галчев Инженеринг“ ЕООД остави като след бомбардировка в Дупница сградата на Младежкия дом, която е с уникална висяща конструкция. Идеята бе Младежкият дом да бъде преобразен и да се превърне в исторически музей.

 

 

Фирма „Галчев инженеринг“ взе поръчката за ремонта на Младежкия дом в Дупница. На снимката  управителя Любомир Галчев на първата копка на проекта.

За целта трябваше да се  прави преустройство на вътрешните помещения, да се затворят външните тераси, които от години са сборище за гуляи. Поръчката за над 2 млн. лв. взе фирма „Галчев Инженеринг”, на място обаче работеха работници на Калин Георгиев от Дупница, предимно роми.

Проектът е на стойност 2 178 883 лв. Първата копка беше направена през април 2021 г. Тогава управителят на „Галчев инженеринг“ даде заявка преустройството да приключи за 6 месеца, които отдавна изтекоха.

На място през наш екип видя, че Младежкият дом все още е строителна площадка. Вътре са вдигани стени, с оглед идеята за обособяване на нови помещения, работено е по част от таваните, но работата е много далеч от завършването. Мястото е потънало в мръсотия и руини, само зарязаните каски напомнят, че е имало работници.

Под терасите на Младежкия дом, в основите на сградата пък се стича вода, незнайно от къде, тя тече по стените, оформяйки блато край стълбите. Достъпът до обекта е свободен. Последно през лятото ОбС Дупница одобри извършването на авансово плащане в размер на 1 100 000 млн. лв. за ремонта. От общината още в началото на тази година съобщиха, че работата била спряна през лятото на 2021 г, защото изскочили проблеми с проекта, който трябвало да се преработи. Сега след скока на цените предвидените средства вече не достигат. Очакванията са и този договор да бъде индексиран. Общината вече направи това упражнение във връзка с други ключови проекти. Сред тях са рекултивацията на старото сметище, за което парите бяха завишени със 700 000лв., анекс са увеличаване с 400 000 лв. беше подписан и за ремонта на ул. „Орлинска“, който ще продължи през пролетта.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here