М. Попниколов: Не 3 лв., 10 ще стане водата в Дупница, дано АВиК не е ход за приватизация, да се вдигаме на бунт

„Не 3 лв., не 6, а 10 лв. ще стане водата в Дупница, ако продължим по пътя, по който сме поели. Едно време се борихме да имаме свое водно дружество, а сега го харизахме на Кюстендил. Дано не са верни опасенията ми, че приватизацията е крайната цел на окрупняването на ВиК дружествата в страната.“ Това коментира за „4Власт“ хирургът Матей Попниколов, бивш председател на Общински съвет Дупница и бивш зам.- областен управител . Както съобщихме, Дупница на практика развя бялото знаме в битката, която поведе миналата година за излизане от водната асоциация.

Костадин Костадинов

На пресконференция тази седмица председателят на ОбС Костадин Костадинов заяви, че от МРРБ, КЕВР, ВиК Холдинг получат само един отговор- „окрупняването е задължително, това е държавна политика“. Темата изправя на нокти дупничани, защото отваря пътя на „Кюстендилска вода“ към Дупница. Кюстендилското дружество обаче има дългове от 4 млн. и едва се справя с отстраняването на авариите по мрежата, която поддържа в момента. ВиК Дупница пък е пред фалит, по думите на Костадинов то е декапитализирано, няма нито сгради, нито техника. До това се стигна заради блокажа с асоциацията. Като част от обединението местното дружество не може да входира свой бизнес план за повишаване цената на водата. Така се оперира със стойности от преди 10 години, което доведе до лавинообразно нарастване на дълговете. Оказа се, че няма и изход от асоциацията. Ситуацията е такава, че в момента ВиК Дупница на хартия не се води воден оператор, макар да предоставя услугата в общината. „Хората ми споделят, че дупничани трябва да се обединим и да излезем на протест на жълтите павета, както миналата година жителите на село Самораново излязоха пред община Дупница. Чудя се обаче дали вече е останало нещо от ВиК Дупница, което да може да се спаси?“, пита се Попниколов и подчертава, че председателят на ОбС е този, който трябва да поведе битката, защото предприятието е на Общинския съвет. „Съветниците са тези, които трябва да спасят водата за дупничани. Те са отговорни.“, казва Попниколов, като коментира още, че дупничани настояват за позиция по темата от всички лидери на политическите партии. Съдбата на ВиК Дупница предизвика широк обществен отзвук. „Най- големият грях на общинските съветници в Дупница е унищожаването на ВиК. Как не ви е срам? Все пак някой ден ще си заплатите за греховете.“, коментира нашата читателка Василка Михайлова.

„Защото ВиК „Паничище“ в Сапарева баня няма дългове от 2 млн. и е на печалба и кога сапаревобанци ще позволят някой друг да стопанисва водата им? Там водата е 1 лв. и дружеството няма дългове, а тук е 1,37 лв. В Дупница си предадохме ВиК на Кюстендил. Оставаме едно село, всички институции са в Кюстендил, сега и ВиК ще е там. Това е тотален провал на общинските съветници. “, възмущават се още хората. Припомняме, че извън водните асоциации са 5 общини, сред тях са Петрич и Сапарева баня. Кметът на Петрич Димитър Бръчков обяви закона, предвиждащ в една област да има само един ВиК оператор за противоконституционен. Той събра на среща представители на общините извън асоциациите.
Вижте видеоканала ни:


7 COMMENTS

  1. Матей Попниколов не знае или е тъп и не вижда кой е виновен ВиК-Дупница да се съсипе и доведе до фалит и после да се набута в Кюстендилска вода ли? Да му обясня: Методи Чимев, Илия Илиев, Емил Гущеров, Костадин Костадинов и всички съветници от ГЕРБ, СДС, БДЦ, Глас Народен и компания дето им се водят по акъла.

  2. Нека стане и 20 лева Матейка нали глупаците избраха твойте хора от ГЕРБ да оправят Дупница еми оправихте я!

  3. Няма по-голяма наглост от тая на ГЕРБ и техните представители наистина сте големи боклуци

  4. СЪГЛАСНА, ТОВА КОЕТО, СТАНА Е ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ- ОБЕЩАНИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ, КОИТО НЕ СА РЕАЛНИ! ДУПНИЧАНИ, ВОДАТА Е НЕОБХОДИМОСТ И НЕ Е СТОКА БЕЗ КОЯТО МОЖЕМ! НЕКА ЗАЩИТИМ НАШЕТО ИСКОННО ПРАВО, СЪХРАНИМ И ВЪЗРОДИМ В и К ДУПНИЦА! ВОДАТА НИ ИДВА ОТ Рила планина- НЕ от Осогово, НЕ ОТ ВИТОША, НЕ ОТ Стара планина, Родопите или СТРАНДЖА! ДА БЪДЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ЕДИННИ!

  5. ГЕРБ дето първо с Илиев фалираха, после с кмета и дебелака набутаха ВиК в Кюстендилска вода искат да се вдигаме на бунт? Ако се вдигнеме трябва да провесиме на въжетата най-напред Чимев, Костадинов, Константинов, Илиев, Милев и после съветниците тъпи- това са виновните

  6. ПОПНИКОЛОВ ЧЕ ОГЛАВИ БУНТА ДА СЕ ПРЕМЕТНЕ СРЕЩУ ГЕРБ КАКТО НАВРЕМЕТО СЕ ПРЕМЕТНА ОТ СДС-ТО ПРИ ГЕРБ ЕДИН ФОКУСНИК ОПАСЕН ВЪРТИ СЕ КАТО ПУМПАЛ

  7. „Не 3 лв., не 6, а 10 лв. ще стане водата в Дупница „Ще стане ама за тия дето си я плащат.Защо криете ,пренебрегвате и омаловажавате проблема, че в никои цигански квартал като Каваклия,Гиздово махала ,Ценеви и други квартали с циганско присъствие не си плащат водата и данъците.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here