Детска площадка под ел. стълб тресе нервите на хората в Ярлово: Чудим се кой разреши това безумие 

Детска площадка под електрически стълб държи в напрежение жителите на самоковското село Ярлово. Хората споделят, че площадката е открита преди около 3 години, като е изградена от община Самоков. Те недоумяват как и кой е разрешил пързалки и люлки да се разположат на терен, който е предоставен за разполагане на такова съоръжение.


„Стълбът съществува от много години. Незнайно кой разреши да се направи детската площадка точно под него. Детската градина в селото отдавна е приватизирана от един от местните феодали, който си е набелязал и други апетитни имоти из селата в Плакарията. А старата детска градина беше идеалното място за игра на децата и най- вече безопасно. Площадът в селото не е малък, може и там да се сложат пързалките и люлките.”, споделят месни жители. Стълбът е обезопасен с телена мрежа, но според хората е въпрос на време да стане някоя беля.
„Ще бъдат ли взети своевременни мерки за намираме на по- подходящо място за детска площадка? Колкото и малко да са децата от с. Ярлово те имат право да играят в безопасност. Не може в зони, отредени за производство, пренос, разпределение и преобразуване на електрическата енергия да играят деца.“, категорични са ярловци.
Потърсихме за коментар кметския наместник на с. Ярлово Васил Миленков. Той сподели, че площадката е обособена преди три години от община Самоков. „Предложението на местните жители е било детската площадка да бъде в центъра в близост до училището. Електрическият стълб за високо напрежение е във функционална изправност, обграден е с телена мрежа, за да се гарантира безопасността на децата. Има и поставени табели, че става дума за обект, в който е налице високо напрежение.”, сподели кметът Миленков. Той пое ангажимент площадката да бъде преместена поне на 15 м. от стълба.


Жители на селото обаче споделиха, че са входирали подписка с искане за смяната на Миленков в община Самоков. Кметът Владимир Георгиев обаче им отговорил, че нямало по- подходящ за поста. „Кметът Миленков вече е пенсионер, смятаме, че не се справя със своите задължения. Случвало се е да не го откриваме на работното му място. В приемния ден на кмета на Самоков отидохме, за да разговаряме за смяната на Миленков, искахме да му кажем, че имаме човек, който може да се справи по- добре със задълженията на кметски наместник. Останахме обаче пред затворена врата, казаха ни, че кметът бил извън общината.“, споделят жители на Ярлово.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here