Самоковецът Зографски с точка в четвърто поредно състезание от Световната купа по ски скокове

Влади Зографски Сн: Архив

Владимир Зографски взе точки за Световната купа по ски скок в четвърти пореден старт, след като днес завърши на 30-о място в състезанието на голямата шанца в Титизее-Нойщад, Германия.

Победител стана словенецът Анже Ланишек, който за втори път тази година се качва на върха на почетната стълбичка.

Роденият в Самоков Зографски влезе в състезанието с 49-и резултат от квалификацията и с известна доза късмет успя да се нареди 30-и след първия скок. Във втория той не успя да подобри постижението си, с което да се изкачи нагоре в класирането. Българинът събра 201,6 точки след скокове от 127,5 и 117 метра и ще вземе една точка за класирането за Световната купа, където вече има 17, които му отреждат 33-о място.

Словенецът Ланишек скочи 133,5 метра в първия си опит, след който бе втори, а във втория премина 141 метра. На второ място завърши полякът Давид Кубацки, който бе лидер в квалификационните скокове. Кубацки събра 271,5 точки след скокове от 130,5 и 144 метра. Трети с 269,2 точки остана германецът Карл Гайгер, който скочи 135 и 141,5 метра.

В класирането за Световната купа по ски скок след първите пет старта лидер е Кубацки с 370 точки. Втори с 336 излезе Ланишек, а трети с 317 точки е австриецът Щефан Крафт

В неделя в Титизее-Нойщад ще се проведе още едно състезание от Световната купа по ски скок./Sportal
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here