За шести път ОбС гласува нов мандат на прокуриста на болницата в Дупница Жайгарова със заплата 3000 лв.

Съветниците в Дупница ще обсъждат дали да поверят общинската болница в града в ръцете на прокуриста Мария Жайгарова и през новата година. Припомняме, че след като поста управител напусна д-р Любомир Таушански лечебното заведение така и не успя да открие шеф, който да се задържи за дълго. Провалиха се и няколко конкурса за избирането на такъв. Затова през 2017 г. Общинският съвет прие нов Учредителен акт на лечебното заведение, предвиждащ като възможността за избор на прокурист. Поста зае именно Жайгарова, която работи в болница „Св. Анна“ в София. От 2017 г. до сега всяка година ОбС гласува продължаване договора и преизбирането й. В докладната е записано, че предвиденото възнаграждение за прокуриста е 3000 лева.
Припомняме, че болницата беше натрупала дълг от 2 млн. лв. и на дневен ред през 2017 г. беше дебатът за оцеляването й. за 2021 г. обаче ръководството отчете пред Общинския съвет печалба от 926 000 лв. и 8,8 млн. лв. приходи. Коментарите бяха, че отчетената печалба е благодарение на плащанията на ковид парите от държавата. При обсъждането на цифрите пък бившия кмет д-р Пламен Соколов обяви, че лично е уредил от Гоце Делчев скъпоструващо лекарско за тъща си, а в при изписването в епикризата от дупнишката болница било записано, че медикаментът е уреден от лечебното заведение. Не липсват оплаквания от пациенти относно качеството на предложените медицински грижи. Само преди дни майки се ожалиха от д-р Джаджаров от Детско отделение. Често се коментира и фактът, че Жайгарова работи и живее в София, има и оплаквания, че не всеки ден е в Дупница. през миналата година в базата във Военна болница отвори врати нова модерна лаборатория, беше коментирано, че в страната има само 4 такива, оборудването беше дарение. През ковид бума в началото на годината тя пое залпа от желаещи да се тестват. През 2020 г. беше направен ремонт на партера, където се разположиха нов скенер и рентген. В момента се събират оферти за ремонт на Вътрешно отделение, за който държавата е отпуснала 300 000 лв.
Вижте видеоканала ни:


1 COMMENT

  1. Тази жена е некадърница и крадла! Домъкна от София разни близки от Окръжна болница дето само взимат заплата и не дават смени, направи далавери с доставка на морално остаряла техника, парите дето уж са печалба на болницата са от работата покрай Ковид епидемията и нямат нищо общо с нормалната работа на болницата. Мария Жайгарова не идва на работа и управлява от София, като служебна кола й кара документи за подпис и после ги връща в Дупница. Нито един лекар в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ не познава и не е виждал тази жена, всички не могат да я понасят, единствения който си говори с нея /освен подмазвачките в администрацията/ е д-р Крум Бонев, който пък краде пациенти, медикаменти и медицински консумативи за частния си център. Общината пак я предлага, браво на вас, малоумници!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here