К. Костадонов: 3.10 лв. става водата с благословията на депутатите Б. Клечков на БСП, Георги Стамов на ДБ и Н. Табаков, предават над 5 000 000 лв. от таксите на дупничани на година за вода на „Кюстендилска вода“, Сапарева баня я удрят с яки глоби!

 МРРБ ЩЕ ОРГАНИЗИРА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ С МИЛЯРДИТЕ ПО ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, ДРУЖЕСТВОТО В ДУПНИЦА Е ДЕКАПИТАЛИЗИРАНО! ПРЕДЛАГАТ ЖАЛКАТА СУМА ОТ 170 000 ЛВ ЗА ИНВЕСТИЦИИ НА ГОДИНА! – ТВЪРДИ ОБС ШЕФЪТ

Глоби за отказ от присъединяване към ВиК асоцияцията порядъка на 2 до 10 000 лв., а при повторно нарушение се удвояват грозят 6-те общини в България, сред който Петрич и Сапарева баня. В последните дни в МРРБ е входиран Законът за водоснабдяване и канализация, който предстои да бъде разгледан през януари и всички депутати от Кюстендилка област, начело с Бойко Клечков от БСП, ДБ от Дупница Николай Табаков, Георги Стамов от ПП, го подкрепят. Той регламентира експлоатацията на В и К мрежата и консолидацията на общините, която е задължителна и влиза в сила от 31 март догодина. За мен това е тоталитаризъм, с една дума- Български В и К холдинг” ЕАД, който е подчинен на министъра на МРРБ, ще усвоява милярдите от европа за обновяване на водната мрежа, дето ги чакаме 10 години и все ги няма, ще провежда обществените поръчки и общините по места няма да имат водни дружества. Нас в Община Дупница ни притискат В и К  оператор тук да стане „Кюстендилска вода”. Юридически няма пречка това да се случи. Не мога обаче да не изразя възмущение…

Георги Стамов

Депутатите Бойко Клечков на БСП, Георги Стамов на ДБ и Николай Табаков предават над 5 000 000 лв от таксите на дупничани на „Кюстендилска вода“, МРРБ организира обществените поръчки по Плана за възстановяване за милярди, и дружеството в Дупница е декапитализирано! Предлагат жалката сума от 170 000 лв. за инвестиции на година! Аз самият не мога да разбера какво става! Считам, че има някаква неяснота! Считам, че въпросът е изцяло политически! Навсякъде, където ходихме и разговаряхме, чуваме едно и също: „Такава е държавната политика”. Затова многократно навсякъде съм казвал: „Да се обърнем към политиците”. Знаете колко пъти призовах депутатите, политическите партии. Спомняте си, че Кирил Петков в Дупница също взе отношение. „В и К -Дупница” не може да продължи да работи с тази цена на водата. На нашето искане тя да бъде повишена, ни се отговаря, че не може, защото сме в асоциацията. МРРБ отказва да ни разреши да напуснем асоциацията, което пък кара КЕВР да не иска да вдигне цената. КЕВР категорично заяви, че няма да разреши вдигане на цената на водата от „В и К -Дупница”, а решението е Дупница да се присъедини към „Кюстендилска вода”, където всъщност и сме. Новото, което се случи тези дни, е, че в МРРБ е входиран новият Закон за водоснабдяване и канализация, който предстои да бъде гледан през януари. Той е обвързан с Пакта за възстановяване и устойчивост. Реално това е същият закон, който беше разработен през 2017 г. и подложен на обществено обсъждане през 2020 г, с малки допълнения. Там се казва, че всички общини в България следва да бъдат консолидирани. Навсякъде чуваме, че Европа иска така, Европа казва така. Само че лично аз не считам, че това не е вярно, нито в Норвегия е така, нито в Гърция, а също и в Брюксел и навсякъде, само тук в България е така. И в Народното събрание го казах. За мен това е закон за национализаци! В едно демократично общество хората трябва да се самоуправляват и да решават какво да правят, но очевидно само аз считам така!”, заяви Костадинов. Шефът на ОбС посочи, че Дупница е в омагьосан кръг, а случващото се е плод на политическата криза. Кюстендилска вода” ще стане В и К оператор в община Дупница. В момента се договаря процедурата по присъединяването на „В и К -Дупница” към дружеството в областния център. Начинът на консолидацията ще бъде определен в споразумение съc собственика на „Кюстендилска вода”  „Български В и К холдинг” ЕАД.“ В бизнеспланът на „Кюстендилска вода“ са заложени инвестиции на година за Дупница само по 170 000 лв. на година, а пък ние да се бръкнем и да им бройм по 5 000 000 лв. само от такси за вода при цена на водата от 3.10 лв. за първата година. Кюстендилци ще печелят от нас, затова и Бойко Клечков иска ВиК – Дупница под шапката на Кюстендилска вода. Кюстендилци изеха всички институции.

Бойко Клечков

Това съобщи на пресконференция председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който беше в Народното събрание на среща с депутати и министри, организирана от депутата на ГЕРБ Христо Терзийски на 6 -ти декември.

Христо Терзийски

Христо Терзийски успя да събере на една маса министърът на регионалното развитие Иван Шишков, председателят на КЕВР Иван Иванов, експерти в КЕВР, представители на „Български В и К холдинг”, началници на сектор „Води”, областният управител Александър Пандурски, кметът на общината Методи Чимев и председателят на Общинския съвет. При дискусията категорично министър Шишков е бил категоричен, че Дупница трябва да се присъедини към „Кюстендилска вода“. От КЕВР са дали да се разбере, че  комисията няма да разреши увеличение на цената на водата от „В и К -Дупница” и решението е Дупница да се присъедини към „Кюстендилска вода”.
Вижте видеоканала ни:


3 COMMENTS

  1. Загрижил се нашия за Сапарева баня! Вкарахте ВИК-то в Асоциацията ти и съветниците сега викате кой ни с.а в гащите и търсите виновници някъде другаде. Единствените виновници са КАЛПАВИТЕ управници на Дупница Методи Чимев, Олга Китанова счетоводителката, Крум Милев и не на последно място Костадин Костадинов! Кой звъня по нощите да убеждава съветници колко било добре да се влезе в Кюстендилска вода?! Внимавай, че може и да има записи!

  2. КОЙ предаде ВиК Дупница на Кюстендил и кюстендилци??? Вижте кои са гласували „За“ и на първо място е Коце дето сега най-много вика е това ако не е наглост и нахалство не знам кое е.

  3. Я да вземат да назначат Коце за шеф на ВиК Кюстендил и да го видиме ,колко ще се справи, а не само да бърбори.Не трябва само ядене ,трябва и акъл.Ама от къде да го вземеме.
    Жалко за града и общината .Ще вдигнат цената на услугата и всичко друго ще си е както преди ,че и по-лошо.Дупки,кал,оправдания и празни обещания.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here