Нов камион ще събира боклука в Разлог, кметът: Ще купим още един, общинската фирма е най- евтиният вариант за сметосъбиране 

С нов сметосъбиращ камион за отпадъци оборудва община Разлог общинска фирма “Благоустройство и чистота”. Кметът на община Разлог инж. Гърменов и Иван Гюров, зам.- кмет на община Разлог, присъстваха на демонстративна експлоатация на новата машина.

“Община Разлог върви по прав път за подобряване качеството на предлаганите услуги, чрез инвестиране в нова подобрена техника. Поради тази причина закупихме и чисто нов автомобил за събиране на отпадъци. При финансова възможност, планираме и закупуване на още един такъв и през следващата година. Намеренията ни са насочени освен към качествено предоставяне на услугата, така и към осигуряване на още работни места.”, коментира инж. Гърменов, кмет на община Разлог.

“През 2019-та година община Разлог премина към собствена сметосъбираща фирма, която доказа своята ефективност във времето. За този период от няколко години, успяхме да предложим най- евтиния вариант на жители и гости на общината за навременно събиране на битовите отпадъци. Със закупуването на новата техника, целим да облекчим графиците за превозване на боклук до депото и същевременно да обхванем разрастващите се крайни райони на общината.”, допълни зам.- кметът Иван Гюров. По време на визитата си, двамата извършиха и оглед на строителните дейности, свързани с изграждането на сепарираща система за отпадъци на територията на Регионално депо- Разлог.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here