Кметът Кадев и неговия екип на среща с отговорни институции преди зимния сезон в Банско

Всички съоръжения на територията на ски зоната са в изправност и ще работят за откриването на сезона. От 17 ти декември до 17 април 2023г., се забранява движение и паркиране на МПС- та в част от общинския път гр.Банско – х. Вихрен
Кметът на Община Банско Иван Кадев и неговият екип проведоха работна среща, във връзка с подготовката и старта на предстоящия зимен туристически сезон.
В дискусия участваха представители на „Юлен” АД, „Охранителна полиция”, РУ на МВР-Банско, НП”Пирин”, Филиала за спешна медицинска помощ – Банско, ВиК и РС ПБЗН.
Общинските власти ще разчитат на сътрудничеството на институциите, за да се подсигури безопасността и сигурността на жителите и гостите на града, както и организиране на една приятна и спокойна обстановка при провеждане на зимния сезон.
Директорът на „Юлен” АД Мая Христоскова информира, че всички съоръжения на територията на ски зоната са в изправност и ще работят за откриването на предстоящия зимен ски сезон. От концесионера увериха, че дезинфекцията на ски зоната ще бъде два пъти на ден, като ще бъдат подсигурени санитарно-хигиенни материали.
От НП”Пирин” заявиха, че планът за аварийните групи е разпределен и ще се съсредоточат срещу нерегламентираното каране на ски и моторни шейни в планината.
От 17 ти декември 2022г. до края на туристическия сезон – 17 април 2023г., влиза в сила и заповедта, с която се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от общинския път гр.Банско – х. Вихрен.
Общинската управа заяви готовността си да координира работата на институциите и да съдейства, според правомощията и възможностите си, при решаване на проблемите.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here