Акция „Бяло“ удари Благоевград, Сандански, Банско и Добринище

В хода на проведена, на територията на област Благоевград, специализирана полицейска операция „Бяло“ по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества от ОДМВР- Благоевград информират резултатите.

Вчера със заповед за задържане до 24 часа е задържан 34-годишен благоевградчанин, за когото е установено, че е разпространил около 0,41 грама метаамфетамин и 0,50 грама канабис на двама мъже от Благоевград и един от Кюстендил. В района на ул. „Славово“ в Благоевград той е изхвърлил пластмасова кутия, съдържаща около 27,65 грама метаамфетамин. От органите на реда е извършена проверка в обитаваното от него жилище в града, като са открити: около 0,68 грама канабис, цигара с 0,38 грама канабис, стъклена лула за пушене, електронна везна и парична сума. Образувано е досъдебно производство

При извършена, на 07.12.2022 г., проверка на жилище в гр. Благоевград, 44-годишният му обитател, който не е записан на метадонова програма е предал на полицейските служители шишенце, за което е съобщил, че съдържа метадон. Шишето е иззето, а течността в него е предоставена за изследване. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образуван заявителски материал.

В жилище в гр. Сандански, обитавано от 30-годишен мъж от гр. София, на 07.12.2022 г. от полицейски служители на РУ-Сандански е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо около 20,22 грама кокаин. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

На 07.12.2022 г., от полицейски служители на РУ-Банско, в района на ул. „Найден Геров“ в града е проверен 38-годишен от гр. Сливен, у когото е открито около 0,31 грама кафяво прахообразно вещество, реагиращо положително на метаамфетамин, кокаин и хероин. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образуван заявителски материал.

При извършена, на 07.12.2022 г., проверка на апартамент в апартаментен комплекс в гр. Банско, от органите на реда са намерени и иззети: около 0,45 грама кокаин, 0,05 грама канабис, електронна везна и алуминиево фолио, съдържащо около 0,75  грама кафяво прахообразно вещество, което е реагирало положително на метаамфетамин, хероин и кокаин. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани трима мъже от гр. Бургас, обитаващи апартамента. Образувано е досъдебно производство.

При извършена, около 01:30 часа на 08.12.2022 г. в района на градския парк в гр. Добринище, проверка на 22-годишен мъж от града. У него са открити около 0,75 грама канабис и цигара, съдържаща около 0,22 грама канабис. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образуван е заявителски материал.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here