Кметът на Сапарева баня Калин Гелев и кметът на Петрич Димитър Бръчков: Кметове на общини със собствени ВиК дружества сме категорично против законови промени, целящи задължително окрупняване

 Кметове на общини със собствени ВиК дружества сме категорично против законови промени, целящи задължително окрупняване, каза кметът на община Сапарева баня.

Позицията беше изразена на проведена днес работна среща по инициатива на ръководството на НСОРБ.
Участие в разговорите взеха: Димитър Бръчков – кмет на община Петрич и член на УС на НСОРБ , Донка Михайлова – кмет на община Троян, представители на общините Берковица, Белово, Ракитово, Пещера, Сапарева баня и представители на екипа на НСОРБ. Обсъждането се фокусира изцяло върху новия Закон за водоснабдяването и канализацията – нормативните предложенията, включващи и задължително законово окрупняване на обособените територии и лишаване на Общинските съвети от настоящите правомощия на Асоциации по ВиК.
Проектът на Закон за водоснабдяването и канализацията вече е публикуван за публично обсъждане. До 9 декември 2022 г. общините могат да изпращат бележки и предложения до НСОРБ, които да бъдат взети под внимание при подготовката на общото становище по законопроекта.
Община Петрич подготвя и ще изпрати задължително своето отрицателно становище.Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here